Na slovenske ceste je zapeljal prenovljeni Audi Q2.

Dimenzijsko se po prenovi ni spremenil – zgolj nekaj je pridobil v dolžino zaradi drugače oblikovanih odbijačev. Oblikovne novosti zaznamujejo trenutne oblikovalske smernice Audija.

Za razliko od predhodnika žarometi zdaj že serijsko svetijo v polni LED tehnologiji.

Notranjost prinaša nove okrasne elemente in novo ročico menjalnika, ki je prevzeta iz modela Q3. Zanimivo je, da se Audi pri tem modelu še ni odločil za vpeljavo zaslona na dotik, pač pa sistem še vedno upravljamo prek velikega vrtljivega gumba na sredinski konzoli.

Opcijsko je na volj digitalni zaslon merilnikov pred voznikom, osrednji zaslon pa je na voljo v dveh dimenzijskih različicah.

Asistenčni sistemi so odslej del različnih/večjih paketov. Prilagodljiva asistenca za vožnjo naj bi s pomočjo novih senzorjev in kamere delovala bolj natančno.

Vstopni model poganja 1,0-litrski trivaljni bencinski motor, na voljo pa je tudi 1,5-litrski štirivaljnik, ki po potrebi izklaplja en par valjev. Vrh bencinske ponudbe predstavlja športni model SQ2, ki ga žene 2,0-litrski štirivaljnik s 300 “konji”.

Na voljo bo tudi turbodizelska ponudba – za začetek 2,0-litrski TDI s 150 “konji”, štirikolesnim pogonom in samodejnim menjalnikom. V kratkem se ponudbi pridružuje še šibkejša različica tega motorja z dvokolesnim pogonom in ročnim menjalnikom.

Cene za prenovljeni model Q2 se pričnejo pri 24 tisoč evrih – za primerjavo – trenutno razpoložljiva dizelska različica (2.0 TDI, Quattro, samodejni menjalnik) je na voljo za dobrih 35 tisočakov. Slovenski uvoznik želi letos prodati 120-150 vozil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here