Volkswagen je karavansko različico Golfu dodal šele v njegovi tretji generaciji – leta 1992 – že pred tem pa je bil Opel s karavanskim Kadettom že zelo uspešen. Karavanski Golf v tistem času preprosto ni dobil zelene luči, ker je bil Passat v takratni generaciji še premajhen. In tako je karavanska različica osme generacije Golfa obenem šele šesta generacija Varianta.

Volkswagen je prvo generacijo Varianta na trg pospremil z domiselnim oglasom:

Šesta generacija karavanskega Golfa (osme generacije) s tehničnega vidika ponuja vse, oziroma enako, kar ponuja klasični Golf kombilimuzina. Največja razlika je seveda dimenzijski prirastek.

Oblika karavana je do B stebrička enaka kombilimuzini. V dolžino meri 4,6 metra in je od predhodnika za 6 centimetrov daljši. Za 6 centimetrov je zrasla tudi medosna razdalja, ki naj bi bistveno pripomogla k več prostora za potnike na zadnji klopi.

Večje mere se odražajo tudi v prtljažnem prostoru: Na voljo je 611 litrov osnovnega prtljažnega prostora, kar je 6 litrov več od predhodnika. Če podremo zadnjo klop, je na voljo 1.642 l prtljažnega prostora, kar je za 22 litrov več od predhodnika. Prvič bodo kupci lahko opcijsko izbrali električna prtljažna vrata, v prtljažniku pa je tudi več pritrdilnih elementov.

Pri novem karavanskem Golfu so njegovi snovalci želeli bolj gledati tudi na všečno obliko, saj je bila ta pri preteklih generacijah po mnenju javnosti malce zanemarjena. Na ta račun so zadnje steklo naredili bolj položno, četudi na račun kakšnega litra prtljažne prostornine.

Na voljo bosta dve posebni različici: Alltrack prinaša terensko zunanjost, 2 centimetra večji odmik od tal ter serijski štirikolesni pogon. R bo na drugi strani namenjen športnim navdušencem, saj bo razpolagal z najmočnejšim bencinskim motorjem, ki bo premogel 235 kilovatov moči.

Pri slovenskem uvozniku računajo, da so bo za karavansko različico odločilo 20 odstotkov domačih kupcev. Njena cena se prične pri 21.400 evrih, kar je za dobrega tisočaka več od kombilimuzine.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here