Foto: Super Touring Register

Po daljši bolezni je umrl eden najvidnejših tekmovalcev v slovenskem avtošportu Slavko Dekleva.

Dekleva, ki se je rodil leta 1953, je uspešno nastopal v jugoslovanskih in pozneje slovenskih prvenstvih v rallyju, gorskih in krožnih dirkah. Znan je bil po svojih močnih dirkaških (družinskih) ekipah, ki so na dirkah navduševale z veliko mero profesionalizma in atraktivnimi dirkalniki.

Tekom aktivne kariere je Unčan nastopal celo s Porschejevimi in Ferrarijevimi dirkalniki, sam pa je dejal, da so mu v najlepšem spominu ostali nastopi v dirkalnikih razreda ST.

S slednjim (Alfa Romeo 156 ST) je s koncem sezone 2005, ko je osvojil svoj zadnji naslov državnega prvaka, tudi zaključil z rednim nastopanjem na dirkah. Volan (enakega, a ne istega) dirkalnika je prepustil sinu Igorju, ki je naslov na gorskih stezah osvojil že takoj v naslednji sezoni.

Zapuščina Slavka Dekleve v slovenskem avtošportu je velika, ob tej priložnosti pa tudi v uredništvu Avtoportret.si njegovim najbližjim izrekamo iskreno sožalje.

1 komentar

  1. Iskreno sožalje njegovi družini in vsem ljubiteljem avtomoto športa doma in v tujini..bil je velik CHAMPION v več disciplinah tudi v kartingu..Pocivaj v miru legenda..Veterani karting športa Slovenije

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here