Jasno je že, da pri Oplu osvežujejo svoj oblikovalski pristop. Tega smo spoznali že pri novi Mokki. Najbolj udaren detajl Oplovih novih oblikovalskih smernic, ki kritike razdvaja je sprednja maska – pri nemškem proizvajalcu pa jo imenujejo Vizor.

Vizor bo poosebljal tudi novo Astro, kot novost pa lahko na zadku avtomobila vidimo še oznako imena »Astra«, ki se razprostira čez celoten prtljažni pokrov.

Kabina je digitalizirana, prisotna sta dva med seboj povezana široka zaslona, ki s svojo obliko spominjata na Vizor in s tem dopolnjujeta celostno podobo avtomobila. Fizične tipke sicer lahko vidimo integrirane pod infozabavnim zaslonom, a teh ni veliko in niso zelo vpadljive. Opel obljublja tudi popolnoma na novo zasnovan volanski obroč, za udobje v prvi vrsti pa bodo skrbeli ergonomski sedeži.

Opel je razkril zgolj fragmente nove Astre, a lahko iz njih zlahka razberemo, da se bo zgledovala po svoji višji sestrici in se oblikovalsko popolnoma oddaljila od svoje predhodnice.

Nova Astra se od prejšnje ne bo razlikovala le po dizajnu, nova pridobitev je tudi popolnoma električni pogonski sklop, ki se v Oplovem C segmentu pojavi prvič. Ne bo pa to edini pogonski sklop, ki ga bomo našli v katalogu.

Še vedno bosta na voljo dve izvedenki: klasična petvratna kombilimuzina in Sports Tourer (karavan).

Proizvodnja nove Astre bo stekla v drugi polovici letošnjega leta v Rüsselsheimu, ostali podatki pa še zaenkrat ostajajo skrivnost. Generalni direktor Michael Lohscheller je prepričan, da bo nastopaška novinka ljudem všeč in bo k znamki privabila nove kupce.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here