Peta generacija Kie Sportage se ponaša z osveženim dizajnom in novimi tehnologijami. Posodobljen Kiin SUV deluje veliko bolj ostro in drzno od predhodnice – oblikovan je namreč po znamkini novi filozofiji »združenih kontrastov«, ki modelu daje mladostno podobo in poudarja njegove mišice. Po besedah vodje oblikovanja Karima Habiba so bili oblikovalci pri novem Sportage-u prepuščeni kreativnosti, inspiracijo pa so črpali iz nedavno predstavljenega električnega modela EV6.

Na sprednjem delu avtomobila lahko vidimo “jezen” pogled, ki sestoji iz dinamičnih LED žarometov in črne maske. Slednji predstavlja za Kio že značilno podobo »tigrovega smrčka«. Kljub kompleksnosti sprednjega dela ta deluje skladen, dopolnjuje pa ga ne preveč vpadljiv, a vseeno razgiban sprednji odbijač.

Če novo Kio pogledamo s strani, lahko skozi ostre in razgibane linije opazimo tudi njen dinamičen oblikovalski karakter. Poseben pečat pusti D stebriček, na katerem lahko najdemo kromiran pas, ki se povezuje s črno streho – ta stil dvobarvne karoserije pa je za Kio Sportage na voljo prvič.

Na zadnjem delu najdemo ostre luči, ki so z linijo povezane in poudarjajo široka »ramena« avtomobila. Monotonost razbija zadnji odbijač, športen karakter pa podkrepi še črn spojler.

Dinamičnost se kaže tudi v kabini in detajlih kot so tridimenzionalni zračniki in kljuke na vratih, pomembno vlogo pa igra digitalna instrumentna plošča. Pri znamki trdijo, da so materiali bistveno kakovostnejši in prijetni na dotik, kabina bi naj bila udobnejša, celotno upravljanje s sistemom pa teži predvsem k uporabnosti.

Nabor tehnologij, sistemov in pogonskih sklopov še zaenkrat ni znan, lahko pa sklepamo, da bo večino tehnologij podobnih kot pri koncernskemu bratu Hyundai Tucsonu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here