Citroën je predstavil svojega novega paradnega konja – model C5 X, ki stavi na preplet linij petvratne kombilimuzine in karavana ter zapuščino nekdanjih velikih Citroënov. Novinec želi vnesti svež veter v segment velikih limuzin za dolga potovanja.

Dizelskega pogona tokrat ne bo. Novinec je na voljo le s klasičnim bencinskim ali priključno hibridnim pogonom. Slednji razvije največ 225 KM, na elektriko pa omogoča vožnjo do hitrosti 135 km/h. Električni doseg naj bi znašal okoli 50 kilometrov.

Udobje ostaja ena izmed Citroenovih prioritet. Tako so posebno pozornost ponovno posvetili podvozju (prvič bo na voljo aktivno vzmetenje) ter sedežem s posebnim, mehkim oblazinjenjem. Prtljažni prostor ima 545 litrov uporabne prostornine.

Med pomembnejšimi asistenčnimi sistemi izstopajo novi projekcijski zaslon, ki podatke prikazuje v vetrobranskem steklu, radarski tempomat z možnostjo zaustavljanja in speljevanja, sistem za zadrževanje vozila na voznem pasu ter nadzor mrtvih kotov in prečnega prometa ob vzvratni vožnji. Kamere lahko kažejo 360-stopinjski pogled okoli vozila.

Prodaja vozila C5 X bo stekla v drugi polovici leta 2021.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here