Mark Kastelic, ki letos dirka v karting prvenstvu WSK, je na prvi od treh letošnjih dirk Euro Cupa na stezi v Lonatu pri Gardskem jezeru vikend končal na skupnem 44. mestu. V predfinalu se mu je uvrstitev v finale med najhitrejših 34 izmuznila za las.

Celoten konec tedna je bil za Marka precej naporen. Že prvi dan so se pojavile velike težave z motorjem in skorajda ni mogel zapeljati na stezo. Potem pa, ko so mehaniki njegove ekipe DPK, ki nastopa pod okriljem dirkača formule 1 Fernanda Alonsa, le uspeli odpraviti težavo, je bil iz vožnje v vožnjo hitrejši. Tako se je prebil v polfinale, katerega je začel na 24. mestu.

Ta dirka je bila na sporedu v dežju, zaradi česar so bili pogoji na stezi izredno zahtevni. »Skorajda nič se ni videlo, na stezi je bilo ogromno vode in je že vsaka napaka lahko pomenila izgubo mest ali odstop. Tako sem se tudi jaz zavrtel s steze in dirko končal, čeprav sem takrat že tako daleč napredoval v skupni razvrstitvi, da bi se lahko z lahkoto kvalificiral v finale,« je povedal Mark Kastelic.

»Zelo mi je žal, dobesedno po vodi je splavala lepa priložnost za dobro uvrstitev. A moram celoten konec tedna vzeti tudi kot pridobivanje novih izkušenj, taka dirka namreč zahteva zelo veliko koncentracije. Hotel sem prehiteti še enega tekmeca, mogoče res po nepotrebnem. Iz te dirke sem se vsekakor veliko naučil,« je še dodal Mark.

Četrta dirka letošnje sezone WSK Super Masters bo že čez 14 dni na isti stezi v Lonatu. Še pred tem se bo Mark za nekaj dni odpravil v Viareggo pri Pisi na t.i. priprave »formule medicine«, kjer se športni strokovnjaki ukvarjajo z mladimi dirkači in njihovimi mentalnimi pripravami na dirke.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here