Trendi avtomobilskega združevanja, racionalizacije, pa tudi marketinške odločitve botrujejo dejstvu, da so si avtomobili danes med seboj vse bolj podobni. Toyota se trudi to spremeniti tudi z nadaljevanjem zgodbe »uporniškega« modela C-HR.

Ko je bil Toyotin križanec leta 2016 predstavljen, je zaradi svoje nekonvencionalne oblike privzdignil veliko obrvi. Izstopajoči model zdaj dobiva naslednika – ta bo po obljubah predstavnikov proizvajalca ostal zvest svojemu DNK. Svojo vizijo naslednika razkrivajo z modelom C-HR Prologue.

»Naše poslanstvo je bilo kopati globoko in iti dlje, kot smo šli kadarkoli prej. Nove Toyote C-HR se res veselimo,« je povedal Lance Scott, prvi mož Toyotinega oblikovalskega oddelka.

Novinec bo oblikovan skladno s Toyotinimi novimi oblikovalskimi smernicami. Bistvo prenovljene oblike sta »kladivast« sprednji del (Pri Toyoti mu pravijo »Hammerhead«) in nov svetlobni podpis. Naslednik bo ohranjal drznost in želel na cesti izstopati. Dizajn predstavljenega modela izžareva tudi več športnosti, ki se odraža v krajših previsih in večjih kolesih. Linije so ostre, karoserija pa odeta v tri različne barve.

Novincu se obeta paleta elektrificiranih (in ne popolnoma električnih) pogonskih sklopov, po besedah proizvajalca pa bodo vgrajene baterije evropskega porekla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here