Dobrih pet let po predstavitvi prve generacije Kone, pri Hyundaiju predstavljajo naslednika. Ta bo svoje mesto v ponudbi našel med Tucsonom in Bayonom, predvidoma pa bo na voljo kot blagi, klasični in priključni hibrid ali popolnoma električno vozilo.

Hyundai Kona bo večja

Druga generacija Kone bo v primerjavi s prvo večja v vseh pogledih, največjega prirastka pa je bila deležna dolžina vozila – ta je večja za 15 cm. S tem so Hyundaijevi inženirji poskušali povečati tudi prostor na zadnji klopi in v prtljažniku, ki ni bil najmočnejši adut prve generacije.

Najprej so oblikovali električno različico

Tokrat so se oblikovanja vozila pri Hyundaiju lotili v obratnem zaporedju. Najprej so namreč zasnovali električno različico, kar naj bi se odražalo predvsem pri prednjem delu vozila, ki je zelo prečiščen. Izstopata predvsem neprekinjeno (horizontalno) povezana prednja žarometa. Za ljubitelje športnega videza je Hyundai že predstavil tudi izvedbo opreme N Line.

Nova lokacija prestavne ročice

Popolne preobrazbe je bila deležna tudi notranjost, ki se zgleduje po električnih vozilih iz linije Ioniq. Je namreč zelo prečiščeno oblikovana in svetla, izstopata pa dva velika zaslona. Prestavna ročica je bila s sredinske konzole premaknjena za volanski obroč.

Ostale tehnične podrobnosti nove Kone za zdaj še niso znane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here