Kia je pričela s proizvodnjo novega hibridnega Sorenta, ki predstavlja prvo elektrificirano različico tega Kiinega športnega terenca. Četrto generacijo Sorenta proizvajajo v tovarni v južnokorejskem mestu Hwasung, kjer vse tri različice (hibridna, dizelska in bencinska) prihajajo z iste proizvodne linije.

Prvi hibridni primerki iz južnokorejske tovarne bodo namenjeni evropskim trgom, medtem ko vozila Sorento, namenjena ameriškemu trgu, proizvajajo v West Pointu v ameriški zvezni državi Georgia.

Sorento je že skoraj dve desetletji eden glavnih modelov Kie – od predstavitve leta 2002 so jih po svetu prodali več kot 3 milijone. Prodaja v Evropi se bo začela jeseni 2020, na vseh ostalih globalnih trgih pa do konca leta.

Sorentov hibridni elektrificirani pogon Smartstream je na voljo v kombinaciji z 1.6 T-GDi motorjem z litij-ionskim polimernim baterijskim sklopom z zmogljivostjo 1,49 kWh in elektromotorjem z močjo 44,2 kW. Gre za novi elektrificirani pogon z močjo 169 kW (230 KM) in navorom 350 Nm. Moč se prenaša preko 6-stopenjskega samodejnega menjalnika s pomočjo električne naprave na menjalniku, ki z vzporednim delovanjem in minimalno izgubo energije omogoča polno moč motorja in elektromotorja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here