Foto: Mercedes-AMG F1 (Twitter)

Dirkača Mercedesa in Max Verstappen so ponovno vozili svojo dirko – Lewis Hamilton je zanesljivo in povsem brez težav osvojil svojo 88. zmago v karieri, Nizozemec je suvereno osvojil 2. mesto, medtem ko je Valteri Bottas po slabem startu osvojil 3. mesto. Ponovno se je odlično odrezal Racing Point, Sebastian Vettel pa je dosegel enega izmed boljših rezultatov v tej sezoni.

Nezanimiva dirka pokazala, kako nujne so spremembe v Formuli 1

Najboljši trije dirkači današnje dirke so ponovno dokazali, da v letošnji sezoni dirkajo na nekem povsem drugem nivoju. Letos je vsak izmed njih samo enkrat ostal brez stopničk, kar dokazuje, da Formula 1 nujno potrebuje spremembe, saj nam v zadnjih letih manjka razburljivih dirk. Zaradi virusa COVID-19 bomo novo generacijo bolidov videli šele v sezoni 2022, ko si lahko obetamo, da bodo dirke postale zanimivejše. Vse pohvale Mercedesu za odlično delo v zadnjih letih, ampak vseeno si navijači želimo razburljivih dirk, ki so čar tega športa.

Foto: BWT Racing Point F1 Team (Twitter)
Na vrhu brez sprememb, Hamilton brez napake

Dirko je od starta do cilja vodil Hamilton, ki potrjuje svojo šampionsko formo. V celotni dirki ga ni nihče resno ogrozil in zato je dosegel svojo 4. zmago na šestih dirkah letošnje sezone. Verstappen se je že na začetku po slabem startu Bottasa prebil na 2. mesto in ga brez težav zadržal do konca. Bottas je na začetku poskušal čim prej osvojiti svoje mesto nazaj, vendar mu to ni uspelo, tako da je po dirki priznal, da je razočaran s svojo uvrstitvijo. V “drugem razredu” Formule 1 sta odlično 4. in 5. mesto dosegla Lance Stroll in povratnik Sergio Perez. Kanadčan s svojimi predstavami dokazuje, da ni član svoje ekipe samo zaradi svojega očeta – lastnika ekipe, ampak tudi zaradi svojega dirkaškega talenta.

Sainz in Vettel dosegla spodobni uvrstitvi

Carlos Sainz je po dveh slabših predstavah s 6. mestom pokazal, zakaj so se pri Ferrariju odločili, da v naslednji sezoni zamenja Sebastiana Vettla. Nemec je končno dosegel spodoben rezultat, ko je z 11. mesta napredoval na 7. mesto. Med dirko je imel ponovno težave s svojo ekipo, ki ni opravila svoje naloge načrtovanja postankov v boksih, tako da se je štirikratni svetovni prvak kar sam odločil, da za razliko od večine ostalih dirkačev opravi samo en postanek. Alexander Albon se je tako kot na zadnjih nekaj dirkah boril z dirkači na sredini razpredelnice in na koncu osvojil 8. mesto. Vprašanje se postavlja, koliko časa bodo pri Red Bullu še tolerirali njegove uvrstitve v spodnji del razpredelnice dobitnikov točk. Pierre Gasly je dosegel 9. mesto, rep deseterice pa je ujel Lando Norris.

Sezona še vedno v znamenju malega števila odstopov

Po kaotični prvi dirki v Avstriji je spremljamo na zadnjih dirkah zelo malo odstopov, danes je zaradi tehnične okvare odstopil samo Charles Leclerc, kar je pomenilo še eno v vrsti slabih dirk za Ferrari. Ostali dirkači so zasedli podobna mesta kot v dosedanjem poteku sezone. Za podrobnejše informacije si oglejte spodnjo tabelo.

Malo je manjkalo, da bi dirko popestril dež, vendar se to žal ni zgodilo, saj je šel nevihtni oblak mimo dirkališča. Upamo lahko, da bomo na naslednji dirki v Belgiji spremljali bolj zanimivo dirko, če ne pa nam ne preostane drugega, kakor da upamo, da čim prej pride leto 2022.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here