Nissan je predstavil tretjo generacijo pionirja, ki je utemeljil svoj razred vozil – Qashqaija.

Že na prvi pogled gre za velik korak naprej v primerjavi s predhodnikom. Pri Nissanu obljubljajo izboljšave na vseh področjih.

Razlike v dimenzijah so zgolj nekaj centimetrske in na zunaj ne bodo takoj opazne. Bolj opazne so novosti v Nissanovem oblikovanju, ki kažejo tudi smernice za prihodnje modele te znamke.

V notranjosti je zaslon na dotik zdaj postavljen na vrh armature. Infotainment upravljamo pred 9-palčnega zaslona na dotik, na voljo pa sta brezžični Apple Carplay in (žični) Android Auto. Pri Nissanu obljubljajo tudi veliko boljšo kakovost slike na zaslonu ter možnost funkcije Google street view.

Digitalni so odslej tudi merilniki, ki jih prikazuje novi zaslon pred voznikom. Nad njim je tudi 10,8-palčni projekcijski zaslon, ki je (vsaj na papirju) največji v tem segmentu.

Velike spremembe so tudi pod motornim pokrovom. Največja novost je seveda uvedba hibridnega pogona in ukinitev dizelskih motorjev. Bencinski so zastopani le še z 1,3-litrskim turbo štirivaljnikom, ki je na voljo v več različno močnih izvedbah in z dodatkom blage hibridne tehnologije.

Na voljo je prednji ali štirikolesni pogon, opcijsko lahko izberemo tudi neskončnostopenjski CVT menjalnik. Pri Nissanu obljubljajo tudi boljše vozne lastnosti.

Hibridni pogon z nazivom e-Power koristi prisilno polnjeni 1,5-litrski štirivaljni motor ter elektromotor, ki svojo moč prenašata izključno na prednji kolesni par. Bencinski motor deluje le kot generator in nikoli neposredno ne poganja pogonskih koles.

Prtljažni prostor je zrasel na 504 litre prostornine, kar je za 74 litrov več v primerjavi s predhodnikom. Izboljšave so tudi pri odlagalnih mestih v potniški kabini.

Na področju asistenčnih sistemov sta največji novosti adaptivni tempomat, ki zdaj samodejno prilagaja hitrost glede na prebran prometni znak s hitrostno omejitvijo ter nadgrajen sistem za nadzor mrtvega kota, ki v primeru napačne reakcije voznika sam popravi volan.

All-new Nissan Qashqai

Novinec v Slovenijo po naših informacijah prihaja spomladi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here