Porsche svoja športna vozila s sredinsko vgrajenim motorjem dopolnjuje z dvema modeloma. Imenujeta se 718 Cayman GTS 4.0 in 718 Boxster GTS 4.0.

Nova dvosedežnika svojo moč črpata iz štirilitrskega šestvaljnega bokser motorja z 294 kW (400 KM), ki je uporabljen tudi pri modelih 718 Spyder in 718 Cayman GT4 – v kombinaciji z ročnim 6 stopenjskim menjalnikom.

Za standardni pospešek do 100 km/h potrebujeta 4,5 sekunde, njuna najvišja hitrost pa znaša do 293 km/h. Ponovno so tu serijsko športno podvozje Porsche Active Suspension Management (PASM), vključno s karoserijo, spuščeno za 20 milimetrov, in sistem Porsche Torque Vectoring (PTV) z mehansko prečno zaporo diferenciala na zadnji premi. Keramične zavore Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) je mogoče naročiti opcijsko.

Temne podrobnosti opozarjajo na izrazito športni status vozil GTS – tega poudarjajo izrazit rob na usmerniku zraka, popolnoma črna odprtina za dovod zraka v športni oblogi sprednjega dela, stekla meglenk spredaj, stekla zadnjih luči in novo oblikovan spodnji del zadka.

V notranjosti vozila za športno-eleganten ambient poskrbi temna Alcantara, ki krasi sredinska dela serijskih športnih sedežev Plus ter volanski obroč, sredinsko konzolo, prestavno ročico in naslone za roke na obojih vratih. V modelu 718 Cayman GTS 4.0 poleg tega prekriva še A-stebrička in stropno oblogo. Za dodatno barvo poskrbi opcijski paket notranje opreme GTS: na izbiro sta karminsko rdeča ali kredina barva, s katerima je mogoče poudariti številčnico merilnika števila vrtljajev, varnostne pasove, vse okrasne šive vključno z izvezenim emblemom GTS v vzglavnikih in napis Porsche v črno obrobljenih predpražnikih. Okrasni elementi in okvir sredinske konzole so izdelani iz karbona.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here