Po 8000 kilometrih dirkanja preko brezpotij arabskega polotoka se je v bližini Rijada končal letošnji reli Dakar.

Najtežji vzdržljivostni terenski reli na svetu je med avtomobilisti po tesni borbi z Al Atijahom in Peterhanslom dobil Carlos Sainz v Miniju. Med motoristi je Ricky Brabec s Hondo prekinil neverjetni niz 18 zmag KTM-a.

Cilj je po odisejadi z izgubljenim vijakom v začetku dirke in s prebavnimi težavami v zadnjih etapah več kot uspešno dosegel tudi Slovenec Simon Marčič, ki je s prebojem v prvo petdeseterico v absolutni konkurenci (in 8. mestom v razredu kjer pomoč mehanikov ni dovoljena) dosegel svojo najboljšo dakarsko uvrstitev.

“Res sem vesel svojega tretjega dakarskega cilja in še posebno tega, da sem dokazal, da se še posebno na sipinah lahko kosam z najboljšimi. Če ne bi izgubil toliko časa ob okvari na tretji etapi, bi se lahko boril za stopničke v svojem razredu, kar je bil tudi moj cilj. A veliko sem se naučil in drugo mesto med Originalsi na najteži etapi, mi daje odlično motivacijo za naprej,” je v cilju povedal Simon, trdno odločen, da se še vrne na to najbolj noro dirko na svetu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here