Fotografije: Cividale – Castelmonte Hillclimb (FB)

Dirkači so zaključili s sobotnima trening vožnjama pred jutrišnjim finalom letošnje sezone slovenskega državnega prvenstva.

Na dobrih 6 kilometrov dolgi tekmovalni progi se je v konkurenci DP danes najbolj izkazal Milan Bubnič, ki je bil najhitrejši pred Jankom Čebronom na drugem in Matevžem Čudnom na tretjem mestu.

Trenutno vodilni v točkovanju slovenskega državnega prvenstva, Aleš Prek, je zasedel skupno peto mesto. Če bi se jutrišnja dirka končala v tem vrstnem redu, bi naslov osvojil Bubnič.

Točkovanje pred zadnjo dirko lahko preverite na tej povezavi.

Matevž Čuden je bil najhitrejši v diviziji 2 DP – pred Janom Mrakom in Patrikom Ruzzierjem. V diviziji 4 je danes pred favoritom Prekom končal Denis Žbogar. Alojz Udovč ni uspel priti v cilj.

Divizija, kjer sklepne odločitve pred Čedadom še ni bilo, je tudi divizija 1. A oba konkurenta za naslov – Franci Likovič in Matej Oblak – na dirki ne nastopata. To pomeni, da je naslov prvaka ubranil Likovič.

(Foto: Tadej Dessardo – FB)

Žal je na sobotnih treningih težjo nesrečo doživel Tadej Dessardo, ki je s svojim Citroenom C2 končal na strehi. Mladi slovenski dirkač je bil prepeljan v bolnišnico v Čedadu, a je na Facebooku že sporočil, da k sreči ni utrpel resnih poškodb.

V skupni razvrstitvi dirke je bil danes najhitrejši Federico Liber pred presenetljivo drugim Karlom Schagerlom. Tretje mesto je zasedel Stefano Gazziero.

Vse rezultate lahko preverite na tej povezavi.

Jutrišnja dirka se s prvo izmed dveh voženj prične ob 10. uri in 10 minut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here