Foto: Hillclimb Croatia

Letošnja gorskohitrostna dirka na 3,4 kilometra dolgi tekmovalni progi nad hrvaških obmorskim krajem Skradinom je izjemno dobro zasedena.

Zaradi številnih odpovedi drugih prireditev je tokrat privabila številna zveneča imena na čelu z italijanskima asoma Simonejem Faggiolijem in Christianom Merlijem. Danes so se dirkači merili na treh vožnjah za trening, ki jih je zaznamovalo spremenljivo vreme.

No, zadnja vožnja je vendarle dopustila dirkanje na suhi stezi, kar je najbolje unovčil Faggioli. Dirkač v Normi M20 FC je dosegel nov rekord proge, ki zdaj znaša 1:25.648 in je popolnoma neprimerljiv z najboljšim dosežkom, ki je veljal do letošnje dirke. Slednjega si je lastil Hrvat Dejan Dimitrijević v turnem dirkalniku Seat Leonu skupine E1.

Foto: Hillclimb Croatia

Seveda pa Faggioli jutri na dirki ne bo imel lahkega dela, saj mu za ovratnik diha njegov rojak in aktualni evropski prvak Christian Merli. Dirkač v Oselli FA30 je bil danes v svoji najboljši vožnji le 7 stotink počasnejši od Faggiolija, to pa nedvomno pomeni, da se jutri lahko dirka odvije v smeri obeh dirkačev.

Italija tudi v Skradinu potrjuje status prve velesile na gorskih dirkah – dirkači naše zahodne sosede so zasedli kar pet prvih mest na rezultatski razpredelnici. Za Faggiolijem in Merlijem so se zvrstili še De Gasperi, Venturatto in Capucci (vsi v prototipih). Najhitrejši voznik turnega avtomobila je bil tokrat Avstrijec Diethard Sternad z Alfo Romeom 156 STW.

Nad Skradinom se merijo tudi štirje slovenski predstavniki. Skupno najhitrejši je bil danes Gregor Vouk (Subaru Impreza), ki je zasedel 13. mesto, oziroma 3. mesto v svoji kategoriji skupine E1. Dobro kaže tudi Alojzu Udovču (Renault Clio), ki je bil skupno 19. in 2. v konkurenci dirkalnikov skupine A.

Na treningih sta se preizkusila tudi Klemen Trček (MG ZR), ki drži prvo mesto v konkurenci skupine A do 1.400 kubičnih centimetrov ter Sanja Smrdelj (Zastava Yugo), ki na neuradnem in v prvi vožnji uradnega treninga ni startala, v drugo pa prišla do cilja in tako vknjižila prve kilometre v novem dirkalniku – Yugu z motorjem Lancie.

Jutri bosta na sporedu dve tekmovalni vožnji.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here