Foto: Hillclimb Croatia

V bližini Šibenika se je zaključila prva pokoronska gorskohitrostna dirka v naši regiji. Dirko, na kateri so se predstavila številna zveneča imena gorskega dirkanja, je gostila slikovita, 3,4 kilometre dolga tekmovalna proga nad Skradinom.

Največ oči ljubiteljev gorskih dirk je bilo nedvomno uprtih v dvoboj titanov – Simoneja Faggiolija in Christiana Merlija – najboljših evropskih dirkačev zadnjega desetletja.

Na testno dirko so kazali že sobotni treningi, ki jih je z naskokom le dobrih 7 stotink dobil Faggioli. No, na dirki je bila slika obrnjena. Dobil jo je Merli, ki si je odločilno prednost zagotovil v prvi tekmovalni vožnji, ko je Faggiolija premagal za skoraj sekundo. Faggioli je v drugo močno pritisnil na plin in še izboljšal svoj včerajšnji rekord tekmovalne proge. Ta zdaj znaša 1:22,257. A tudi to ni bilo dovolj, da bi nadoknadil zaostanek in Merli je vseeno slavil s skupno skoraj 7 desetinkami prednosti.

Za nepremagljivima Italijanoma se je uvrstil njun rojak Diego De Gasperi. Vsi trije prvouvrščeni so seveda nastopili v prototipih (Faggioli z Normo, Merli in De Gasperi pa z Osello).

Na dirki so nastopili tudi štirje slovenski predstavniki, a se vsem nastopi niso najbolj posrečili. Sanja Smrdelj (Zastava Yugo) zaradi okvare na dirkalniku danes ni mogla startati, Klemen Trček (MG ZR 105) pa je zaradi enakega razloga zaključil le s prvo vožnjo.

Foto: Hillclimb Croatia

Zato pa sta se toliko bolj izkazala Gregor Vouk (Subaru Impreza) in Alojz Udovč (Renault Clio). Vouk je v svoji kategoriji zasedel tretje mesto (zaostal je le za Dejanom Dimitrijevićem in Domagojem Perekovićem), Udovč pa drugo (za Matijo Jurišićem). Najhitrejši Slovenec na dirki je bil Vouk, ki je zasedel skupno 14. mesto.

Najhitrejši dirkač v turnem dirkalniku je bil tudi letos Dejan Dimitrijević (Seat Leon), ki je v drugi nedeljski vožnji tudi postavil nov rekord proge nad Skradinom za turne avtomobile – 1:39,907.

KONČNI REZULTATI

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here