Sezono 2021 državnega prvenstva v gorskohitrostnih dirkah bo prvič po letu 2012 tvorila četverica dirk na slovenskih tleh. Trem ustaljenim – GHD Lučine, GHD Gorjanci in GHD Ilirska Bistrica – se bo pridružila tudi GHD Tolmin.

Zdaj so iz tabora organizatorja ŠD RR Tmin pokazali tudi tekmovalno progo. Ta bo potekala po cesti Volče-Solarji in v dolžino merila 4.900 metrov.

Vsaj na prvi izvedbi tolminske gorske dirke formule in prototipi še ne bodo nastopali, saj proga zanje še ni dovolj varno pripravljena. Da bi zmanjšal hitrost na zaključku hitrega odseka na sredini tekmovalne proge, bo organizator postavil tudi eno trojno umetno šikano, ki bo videti enako kot šikane na ostalih slovenskih dirkah.

Povprečen naklon tekmovalne proge je 7,6-odstotni, v eni vožnji pa bodo tekmovalci premagali približno 450 metrov višinske razlike.

Za zdaj o udeležbi tekmovalcev še špekuliramo – pričakovati gre nastope večine vodilnih akterjev gorskih dirk v Sloveniji iz preteklih sezon, ob vsesplošnem pomanjkanju dirkaških kilometrov pa najverjetneje tudi nastope številnih rally specialistov.

Več zanimivosti sledi …

Skica: ŠD RR Tmin

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here