Z dirko v Tolminu se je pričela sezona domačih gorskohitrostnih dirk. To je bila tudi prva letošnja postaja Pleško Cars Twingo pokala na gorskih dirkah. Na uvodni dirki je nastopilo 18 voznikov, lansko zmago (ta je naposled celo odločila prvenstvo) pa je ubranil Miha Fabijan.

Dolenjski dirkač je po uspehu opisal dogajanje: “Po lanski zmagi sem se na dirko podal z optimizmom in ciljem ubranitve najvišje stopničke. Obetalo se je slabo vreme ter vožnje v dežju, česar sem se veselil, a se je napoved na koncu vendarle nekoliko izboljšala. Vožnje so tako potekale na delno mokri podlagi. Z napadalno vožnjo od prvega treninga naprej sem na vseh treh treningih ter v obeh tekmovalnih vožnjah dosegel najboljši čas. Na koncu sem zmagal s skupno prednostjo 2,4 sekunde pred prvim zasledovalcem (Davidon Stuškom op. a.) ter več kot 8 sekund pred tretjeuvrščenim (Gašperjem Kosem op. a.).”

Tekmovalna sezona v pokalu Twingo se nadaljuje z dirkaškim vikendom na avstrijskem dirkališču Red Bull Ring, naslednja gorskohitrostna dirka pa bo 6. in 7. avgusta v Lučinah.

Povzetek celotne GHD Tolmin 2022 najdete tukaj:

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here