Le teden dni po osvojenem tretjem mestu v Španiji v sklopu karting dirke “Champions of the future” je mladi kartist Mark Kastelic nastopil na njemu bolj poznani stezi Adria v Italiji v sklopu razreda X 30 mini slovite serije Iame.

Mark, ki prihaja iz Ivančne Gorice, je bil tokrat najhitrejši skozi celoten konec tedna. Nihče mu ni uspel tesno slediti, kaj šele prehiteti niti na enem treningu pred dirko. Z lahkoto je opravil s kvalifikacijami ter si zagotovil najboljše štartno izhodišče. V predfinalu je zmagal z ogromno prednostjo. No, ko bi že lahko mislili, da bo šlo vse kot po maslu, so je finale zaključilo v napeti borbi. Drugouvrščeni Frey Enea ga je že v drugem zavoju prvega kroga prehitel, a ga je Mark nazaj v naslednjem. V zadnjem krogu je Enea ponovno poskušal z napadom, vendar se je Mark zbrano in umirjeno uspešno ubranil.

Prihajajoči vikend 12-letnega Marka Kastelica čaka že nova dirka Iame series Italy v Sienni. Morda bomo na stopničkah ponovno ponosno poslušali slovensko himno.

Iztok Franko
Iztok je vstopil v svet avtomobilističnega novinarstva leta 2005. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi slovenskimi avtomobilističnimi mediji ter vodil odnose z javnostmi mnogih mednarodnih avtomobilističnih prireditev. Leta 2016 je bil član žirije prestižnega izbora avta leta v Omanu. Trenutno deluje kot konzultant na področju vodenja in izvrševanja marketinga v MSP.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here