Mark Kastelic že vse od sprostitve korona ukrepov tekmuje na vseh pomembnih karting dirkah v Italiji. V Sloveniji mladi kartist v tem obdobju preživlja le malo časa, saj potuje s kartodroma na kartodrom. Ves trening se pozna tudi na tekmovalni formi, saj je bil v zadnjem mesecu na treh dirkah med favoriti za stopničke, a so se mu žal vsakič izmaknile.

Sedaj so se v španski Zueri končno vsi koščki sestavljanke sestavili v celoto.

Minuli vikend si je privozil 3. mesto na dirki Champions of the future. Gre za prestižno dirko svetovnega formata, ki običajno ne gosti kategorije Mini 60, v kateri Mark tekmuje. Tokrat so na dirko povabili tudi omenjeno kategorijo in dali vstopnico za nastop samo najboljšim voznikom, ki se redno uvrščajo med med prvih 10. Izjema je bilo zgolj nekaj domačih voznikov.

Že od četrtka je bil Mark med tremi najhitrejšimi na progi, petkove kvalifikacije pa se žal niso najbolj posrečile in jih je končal na 7. mestu. Prvo kvalifikacijsko dirko je zaključil na 3. mestu, drugo na 4. mestu in tretjo na 3. mestu. S temi uvrstitvami si je privozil odlično tretjo štartno pozicijo na nedeljskem polfinalu, ki ga je po boju za prvo mesto nato žal končal na 5. mestu. Finale je Mark suvereno štartal s 5. mesta in si po odlični predstavi privozil 3. mesto.

Iztok je vstopil v svet avtomobilističnega novinarstva leta 2005. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi slovenskimi avtomobilističnimi mediji ter vodil odnose z javnostmi mnogih mednarodnih avtomobilističnih prireditev. Leta 2016 je bil član žirije prestižnega izbora avta leta v Omanu. Trenutno deluje kot konzultant na področju vodenja in izvrševanja marketinga v MSP.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here