Odvil se je zadnji vikend prvenstev, sprint in vztrajnostnega, v letošnji sezoni dirk z Renaulti Twingi.

IMG_7284

V soboto sta bili na sporedu dirki pokala sprint dirk, kjer sta se za naslov prvaka še borila Alfred Kramer in Tomaž Trček. V nekoliko boljšem položaju je bil avstrijski dirkač, ki je imel pred Vrhničanom Trčkom 15 točk prednosti. Za zanesljivo osvojitev naslova je Kramer torej potreboval 36 točk z dveh sobotnih dirk. Boj za tretje mesto je bil že pred zaključnim vikendom sezone odločen. To je pripadlo Stefanu Kramerju.

Alfred Kramer in Tomaž Trček sta bila povsem v ospredju tudi na dirkah zadnjega vikenda. A Kramer je že na prvi sobotni dirki zmagal. Trček je bil tretji, kar je že pomenilo 25 točk razlike med dirkačema pred zadnjo dirko. To je dobil Stefan Kramer, Trček je bil drugi, Alfred Kramer pa peti. Uvrstitvi sta mu seveda zadostovali, da je zanesljivo osvojil naslov.

IMG_7415

Katera ekipa je zmagovalka pokala vztrajnostnih dirk s Twingi?

Po testni fazi v pretekli sezoni, je letos zaživelo tudi pravo pokalno prvenstvo vztrajnostnih, 4-urnih dirk z Renaulti Twingi. V nedeljo je bilo na vrsti sklepno dejanje sezone, ki je dalo odgovore, katera ekipa bo osvojila letošnji naslov prvaka. Najboljše smo dobili tudi v razvrstitvi voznikov.

Letošnjo sezono so tvorile štiri dirke. Do zadnje je dvakrat zmago slavila avstrijska ekipa Kramer, zadnjo (pred dvema tednoma) pa je dobila slovenska ekipa Bovi.

Kot vodilna dirkača sta na zadnjo dirko sezone tako prišla Alfred in Stefan Kramer, ki sta imela 10 tock prednosti pred Luko Glazerjem in Jako Marinškom. Svoje računice so imele seveda tudi preostale ekipe, ki so se še borile za preostala mesta v prvenstvu.

Letošnja sezona se je, ko govorimo o novonastalem prvenstvu, izkazala za zelo uspešno. Vztrajnostne dirke s Twingi so namreč dokaj preprosta, pa tudi cenovno ugodna možnost za vstop v svet avtomobilskega športa. Ker v ekipi nastopajo do štirje vozniki, ki se med seboj izmenjujejo, je to primerna priložnost, da se na dirki predstavi kar največje število dirkacev, ki imajo tako odlične možnosti za preizkus in primerjavo svojih sposobnosti.

Na zadnji dirki ponovno ni šlo brez razburljivega dogajanja in nepredvidljivega zaključka. Zmage se je tokrat veselila ekipa Alokes v postavi Boštjan Avbelj-Dejan Plevel. Za njo se je uvrstila ekipa Kramer, ki je s tem tudi osvojila naslov prvaka. Nastopila sta Alfred in Stefan Kramer, ki sta skupaj osvojila naslov tudi v prvenstvu posameznikov. Tretje mesto na zadnji dirki je zasedla ekipa Robida.

V končnem seštevku ekipi Kramer na drugem mestu sledi ekipa Bovi, tretja je zaključila ekipa Alokes.

IMG_7287

Skupne rezultate lahko preverite tukaj:

KHD 2018: DP Sprint

KHD 2018: PP Endurance

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here