Sezona prvenstev Twingo Eurocup in državnega prvenstva Twingo Cup se je zaključila na dirkališču Misano v Italiji. Z izjemo prvega prostega treninga so tekmovalci preostanek dirkaškega vikenda prvič odpeljali pod žarometi.

Kvalifikacije je tokrat zaznamoval dež, dve prekinitvi pa sta vplivali na hitre kroge Mihe Fabijana, kar je botrovalo (zgolj) 9. štartnemu mestu.

V prvi dirki se je Fabijan hitro prebijal naprej in ujel vodilno dvojico. Ravno, ko je pripravljal napad na vodstvo, pa je bila dirka iz neznanega razloga predčasno prekinjena in končana. Tako je dirko končal na tretjem mestu skupno ter kot zmagovalec razvrstitve za državno prvenstvo Slovenije.

V drugi (nedeljski) dirki, ki je bila obenem finalna dirka prvenstva, je Fabijan celotno dirko vozil v vodilni skupini in se boril za zmago ter predvsem za naslov državnega prvaka proti moštvenemu tekmecu. V cilj je pripeljal kot zmagovalec dirke za državno prvenstvo ter na drugem mestu skupno. 

S tem je dosegel naslov državnega prvaka Twingo pokala ter naslov podprvaka prvenstva Twingo Eurocup. V letošnji sezoni sje prav tako postal tudi prvak Twingo pokala na gorskih dirkah ter tako ponovil uspeh iz krstne sezone 2021.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here