Renault je predstavil konceptnega električnega Twinga. Ta se poklanja prvi generaciji, ki je s proizvodnega traku prvič zapeljala leta 1992. Twingo je takrat veljal za enega bolj prepoznavnih in atraktivnih malčkov na trgu – še danes jih srečujemo na cesti in občasno še vedno vidimo kakšnega z ikoničnimi dodatki, kot so recimo trepalnice okrog žarometov.

S konceptom novega električnega Twinga se Renault ponovno vrača h koreninam.

Pri Renaultu se prikupnosti in priljubljenosti prvega Twinga očitno zavedajo, saj so predstavili novodobno električno različico tega modela, podobno, kot so to storili tudi s »petko« in »katrco«.

Čeprav gre zaenkrat zgolj za konceptno vozilo, so pri Renaultu razkrili nekaj ključnih podatkov. Novinec bi naj kljub električnemu pogonskemu sklopu ohranjal enega izmed glavnih prednosti prve generacije – dostopnost. Na ceste bi naj zapeljal leta 2026, zanj pa bo po besedah francoskega proizvajalca treba odšteti manj kot 20.000 evrov.

S številnimi detajli se bo Twingo poklonil prvi generaciji.

Iz fotografij je jasno, da bo malček obdržal številne poteze predhodnika, a se od njega oddaljuje po številu vrat. Novodobna različica prikupnega malčka namreč ne bo 3-, temveč 5-vratna.

Tehnične podrobnosti za zdaj niso znane, a so predstavniki proizvajalca razkrili, da bo novi Twingo okoljski odtis v primerjavi z današnjim povprečnim mestnim avtomobilom v svojem življenjskem ciklu zmanjšal za kar 75 odstotkov.

Celotna proizvodnja bo potekala v Evropi pod okriljem novoustanovljene znamke Ampere, ki bo skrbela za razvoj, oblikovanje in proizvodnjo Renaultovih električnih vozil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here