V ekipi Avtoportret.si smo veliki športni navdušenci, pa ne le avtošportni. Z užitkom spremljamo nogomet, košarko, hokej, odbojko, alpsko in nordijsko smučanje, pa še dolgo bi lahko naštevali.

Z veseljem si ogledamo tekme, ki potekajo bodisi v stoženski športni dvorani, na stadionu Ljudski vrt, ali pa v zdaj s skakalno infrastrukturo vrhunsko opremljeni dolini pod Poncami. A najbolj od vsega ljubimo avtomobilski šport, ki z izjemo rallyja in gorskih dirk poteka na dirkališčih. No, tu se v Sloveniji zatakne.

Kot beli dan je jasno, da Slovenija potrebuje primeren dirkaški objekt za avtomobiliste in motocikliste. Ti si ga zaradi mednarodnih uspehov KONČNO tudi zaslužijo, še bolj pa bi bila pridobitev pomembna zaradi kaljenja mladih talentov, ki so pri nas tako nepravično prikrajšani za pogoje za trening.

Če avto in moto navdušenci želimo, da se zadeva premakne na bolje, kot prvi korak predlagamo sledeče:

Oddajte svoj glas ZA v spletni peticiji, ki predlaga Vladi Republike Slovenije, da podeli stavbno pravico najugodnejšemu ponudniku, kot je ugotovila in predlagala medresorska delovna skupina. Primer dobre prakse je pogodba med Vlado RS in Nogometno zvezo Slovenije o podelitvi stavbne pravice za Nacionalni nogometni center Brdo.

Glasujete na TEJ POVEZAVI

Gre za pobudo za realizacijo državnega prostorskega načrta iz leta 2008 za izgradnjo večnamenskega objekta Gaj – Cerklje ob Krki, ki je podprta z vso potrebno dokumentacijo.

Objekt, na katerem so se v preteklih dveh letih že izvajale nekatere športne in druge družbeno koristne aktivnosti, bo tako znova zaživel ne le kot domovanje slovenskih avtomoto športnikov, temveč tudi kot velika dodana vrednost za lokalno okolje.

Predlagamo tudi delitev prispevka na družbenih omrežjih, da peticijo podpiše kar največ ljudi. Trenutno je predlog zbral skoraj 800 glasov ZA.

2 KOMENTARJI

  1. Pozdravljeni

    Ce si kdo zeli dirkalisca v Slo smo to mi iz Tushek Supercars,tam smo zaceli z testiranji svojega prvega avtomobila.Se pa cudim kako si tega ne zelijo vsi,za dobro mladih ljudi,voznikov in varnosti v prometu nasploh,mladi naj iscejo meje na dirkaliscu in ne na cesti…

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here