Kar je bilo moč slutiti že po petkovem delu, je Boštjan Avbelj v soboto tudi uresničil. Z dominantnimi vožnjami je ob svojem prvem nastopu na katerem koli izmed rallyjev zmagal in s tem poskrbel za razplet velenjskega rallyja, ki bi si ga pred začetkom upal napovedati le malokdo.

Avbelj je ob svojem sovozniku Damijanu Andrejki izvrstno začel že na prvi sobotni hitrostni preizkušnji, ko je prehitel po petkovem delu vodilnega, Madžara Andrasa Hadika. Do konca rallyja je dobil vse hitrostne preizkušnje z izjemo zadnje in na koncu slavil z naskokom 39 sekund. V boju za drugo mesto je večino rallyja dobro kazalo aktualenmu državnemu prvaku Roku Turku, a je slednji na predzadnji hitrostni preizkušnji prebil pnevmatiko in se moral naposled zadovoljiti s tretjim mestom.

Avbelj in Turk sta bila precej premočna za ostale v konkurenci generalne razvrstitve slovenskega DP. Tretje mesto je tokrat zasedel Darko Peljhan, ki je za dobrih sedem sekund ugnal Tima Novaka.

Novak je ob sovozniku Urošu Ocvirku ponovno slavil v diviziji 2, kjer sta mu tokrat pošteno dihala za vrat Jernej in Gregor Fakin. Na koncu je razlika vseeno znašala dobrih devetnajst sekund. Tretje mesto divizije 2 je pripadlo Marku Grossiju in zoranu Raštegorcu. Omenjene tri posadke so prva tri mesta v diviziji držale od prve do zadnje hitrostne preizkušnje.

Stoodstoten izkupiček v letošnji sezoni ohranjata Rok Jerkič in Marko Stopar, ki sta dosegla novo zmago v diviziji 1. Točkovno vodstvo v prvenstvu se bo precej povečalo, saj sta odstopila drugo- in tretjeuvrščeni iz Vipavske doline, Jure Jereb in Mitja Bratina. V Velenju sta se na oder za zmagovalce tako zavihteli posadki Bojan Velkavrh-Nina Velkavrh Gorenc na drugem in Franci Božič-Janez Intihar na tretjem mestu.

Odlično predstavo sta v diviziji 3 uprizorila Matjaž Zupančič in Enej Ložnar, ki sta vodila od starta do cilja rallyja. Nekaj časa sta jima na drugem mestu sledila Jaka Valant in Jan Nik Jesenovec, ki pa sta na deseti hitrostni preizkušnji odstopila. Končno drugo mesto je naposled pripadlo posadki Domen Agnič-Anja Verbič, tretje pa domačinoma, Janku in Mitji Aubrehtu.

Naslednji rally, ki bo štel za točke slovenskega državnega prvenstva, bo 45. Ina Delta Rally. Na sporedu bo čez dva tedna v okolici Zagreba.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here