Prvi dan relija Velenje je prinesel veliko dirkaške akcije v vseh tekmovalnih razredih, številčno tujo udeležbo, presenečenje Avblja na vrhu in tesne boje v razredu R2.

V tem razredu je pravo kalvarijo preživljal novinec te skupine Jan Medved. Na dveh hitrostnih preizkušnjah Skorno mu je kar dvakrat ugasnil dirkalnik, s čimer si je prislužil veliko izgubo časa. Ob pomoči gledalcev je sicer skupaj s sovoznikom Lucijanom Vovkom uspel uspešno nadaljevati in na večernem atraktivnem superspecialu ob jezeru poskusil popraviti napako. Toda po odlični vožnji z zelo hitrimi časi krogov je odpeljal krog preveč in dan zaključil na 18. mestu v absolutni konkurenci slovenskega državnega prvenstva ter kot 8. v svoji skupini R2.

Dirkalnik Peugeot 208 ekipe Papež motorsport je sicer deloval odlično, tako da bo ekipa Medved-Vovk imela danes priložnost popraviti včerajšnje spodrsljaje. Dirkače v drugem delu relija Velenje, ki se pravkar začenja, čakajo še po tri hitrostne preizkušnje Šentilj in Vinska gora.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here