Drugi reli letošnjega državnega prvenstva, ki je potekal v okolici Velenja, je jasno pokazal, da se konkurenca in kvaliteta dirkalnikov na slovenskih cestah dviguje, prinesel presenečenje Avblja na vrhu in trde boje v ozadju.

Jan Medved je zaradi včerajšnjih napak, na koncu ostal brez zmage v pokalu Mitropa med dvokolesno gnanimi dirkalniki, a pridobil nove izkušnje v svoji krstni sezoni razreda R2.

Dvakrat ugasnjen dirkalnik in odpeljan krog preveč na superspecialu so že prvi dan dirkanja pokazali, da reli Velenje ni dirka pisana na kožo posadke Medved-Vovk, danes pa je za piko na i, neposredno pred njima spektakularno nesrečo preživel Rino Muradore, kar je nekoliko ustavilo primorsko posadko. Jan Medved je zadovoljen, da sta s sovoznikom Lucijanom Vovkom reli uspešno končala, se pa zaveda, da je zmožen več kot 15. mesta v slovenskem državnem prvenstvu in sedmega v razredu R2. Obliž na razočaranje je drugo mesto v pokalu Mitropa med dvokolesno gnanimi dirkalniki.

Z mislimi je posadka in tudi ekipa Papež motorsport, ki skrbi za dirkalni Peugeot 208, že osredotočena na naslednji reli državnega prvenstva, ki bo potekal v okolici Zagreba čez manj kot dva tedna.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here