Rok Turk in Blanka Kacin sta zanesljivo slavila na enaindvajseti izvedbi Rallyja Poreč. Na poti do zmage sta bila prepričljivo najhitrejša na vseh hitrostnih preizkušnjah in tako poleg zmage v generalni razvrstitvi rallyja zabeležila tudi pomembnih 30 točk za slovensko državno prvenstvo.

Letošnjo izvedbo priljubljenega istrskega rallyja so ponovno zaznamovali popeskani ovinki – tudi z veliko kamenja. Turk in Kacinova sta se s Hyundaijem i20 R5 na “brzince” podala kot prva in na tej poziciji uspela brez večjih težav pripeljati tudi na ciljno rampo.

“Morda bo kdo ob pogledu na rezultate pomislil, da je bilo enostavno. A ceste v okolici Poreča skrivajo mnoge pasti in še kako je potrebno biti pazljiv. Vesel sem, da sva z Blanko uspela ne le zaključiti brez težav, ampak tudi prikazati kakovostne vožnje,” je po prihodu na ciljno rampo zaključil Turk.

O zahtevnosti rallyja pričajo tudi številni odstopi sodelujočih posadk – približno tretjina jih ni pripeljala v cilj. Poreč je gostil tretji rally letošnjega državnega prvenstva Slovenije. To bo v okrnjeni izvedbi letos obsegalo štiri prireditve in se tako zaključilo s finalom v Idriji. Tam posadke čez štirinajst dni čakajo prav vse odločitve v razvrstitvah državnega prvenstva – tudi v generalni, kjer si Rok Turk in Blanka Kacin četrtega zaporednega naslova državnih prvakov še nista zagotovila.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here