Jan Medved in Izidor Šavelj nadaljujeta sezono dirkanja v Italiji. Na reliju Dolomiti, ki je potekal v znamenju snega in dežja, sta končala na 4. mestu v razredu R2 in 16. v generalni razvrstitvi. To pomeni, da sta letošnje italijansko regionalno prvenstvo v svoji regiji končala na tretjem mestu v razredu.

Dirkanje v okolici Belluna oziroma Agorda je bilo zahtevno, saj je traso zjutraj pobelil sneg. Zaradi tega je bila najvišje ležeča, najatraktivnejša in slovenski posadki najbolj všečna hitrostna preizkušnja odpovedana, saj se relisti niso mogli spopasti z dvajsetimi centimetri snežne podlage.

Preostali hitrostni preizkušnji sta se odpeljali po trikrat. Na predzadnji hitrostni preizkušnji sta za najhitrejšim v svojem razredu zaostala le dobro sekundo.

“V zimskih razmerah je bilo dirkanje danes zares noro. Prvi krog relija sva začela morda nekoliko preveč previdno, a s tem avtomobilom sem sploh prvič dirkal po mokri podlagi, tukaj pa je bilo še nekaj snežnih pasti, tako da je bilo zelo zahtevno. V nadaljevanju relija sem lahko pokazal kar znam in predzadnjo hitrostno preizkušnjo sva končala na drugem mestu, celoten reli na četrtem, regionalno prvenstvo pa v tej regiji na tretjem,” je zadovoljen v cilju povedal Jan Medved, ki sedaj čaka ali bo to dovolj za uvrstitev na italijansko finale ob jezeru Como in na odločitve – kako se bo nadaljevalo slovensko prvenstvo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here