Poreč je gostil tretji rally slovenskega državnega prvenstva v okrnjeni sezoni 2020. A čeprav šele tretji, je že predzadnji: Sledi namreč le še finale v Idriji, ki bo na sporedu čez 14 dni.

Rally v Poreču sta pričakovano dobila Rok Turk in Blanka Kacin, ki sta razplet nadzorovala brez težav in dobila vseh osem hitrostnih preizkušenj. Dvojica je bila najhitrejša v generalni razvrstitvi rallyja in v slovenskem državnem prvenstvu.

Drugo mesto za Turkom in Kacinovo sta presenetljivo zasedla hrvaška predstavnika Niko Pulić in Davor Devunić, ki sta nastopila v Fordu Fiesti razreda R2, a slednja nista nastopala v konkurenci slovenskega državnega prvenstva.

Tam sta drugo mesto zasedla Aleš Zrinski in Rok Vidmar, ki tako še ohranjata teoretične možnosti za osvojitev naslova državnih prvakov. V točkovanju za vodilnima zdaj zaostajata za 24 točk (zmagovalec jih prejme 30).

Dolgo časa je kazalo, da bosta drugo mesto sicer osvojila Darko Peljhan in Matej Čar. A posadka, ki je tokrat nastopila z Mitsubishijem, je na zadnji hitrostni preizkušnji prebila pnevmatiko in naposled zaključila kot tretja.

Iz boja za naslov državnega prvaka sta izpadla Aljoša Novak in Jaka Cevc (drugouvrščena s prvih dveh rallyjev sezone), ki v Poreču nista nastopila.

Do končne odločitve o naslovu prvaka bo prišlo na finalnem rallyju v Idriji.

Točkovanje generalno (3/4):
1. Turk-Kacin, Hyundai i20 R5 – 90
2. Zrinski-Vidmar, Ford Fiesta R5 – 66
3. Novak-Cevc, Škoda Fabia R5 – 48
4. S. Mlinar-Bizjak, Peugeot 208 R2 – 37
5. Grossi-Kavčič, Peugeot 208 R2 – 36

Še bolj tesne boje kot v generalni razvrstitvi pa v Idriji pričakujemo v divizijah, kjer so se situacije v Poreču precej zapletle.

V diviziji 1 sta tokrat slavila Franci Božič in Janez Intihar pred Nejcem Mrakom in Darkom Vončino ter Bojanom Velkavrhom in Nino Velkavrh Gorenc. Pred finalnim rallyjem v Idriji ima vsaj teoretične možnosti za naslov še pet posadk.

Točkovanje divizija 1 (3/4):
1. Mrak-Vončina, Suzuki Swift GTI – 67
2. Božič-Intihar, Škoda Fabia – 60
3. Jereb-Vidmar, VW Polo – 59
4. Velkavrh-Velkavrh Gorenc, VW Polo – 51
5. Kresnik-Zaljuberšek, Zastava Yugo – 39

Dirko divizije 2 je tokrat ključno zaznamoval odstop Marka Grossija in Davida Kavčiča, ki sta prepričljivo vodila v točkovanju. Ta je vrata odprl njunim tekmecem. Najbolje sta z rallyjem opravila Blaž Podlesnik in Gašper Iljaž, za katera je to prva zmaga v diviziji 2. Drugo mesto sta tokrat zasedla Jan Oblak in David Vončina, tretje pa Martin Mlinar in Miran Mlinar. V točkovanju divizije 2 je pred idrijskim finalom še vse odprto.

Točkovanje divizija 2 (3/4):
1. S. Mlinar-Bizjak, Peugeot 208 R2 – 64
2. Grossi-Kavčič, Peugeot 208 R2 – 60
3. Ma. Mlinar-Mi. Mlinar, Peugeot 208 R2 – 55
4. Podlesnik-Iljaž, Ford Fiesta R2 – 45
5. Rončel-Čibej, Peugeot 208 R2 – 38

In situacija se je “zakomplicirala” tudi v diviziji 3, kjer sta tokrat slavila Italijana Paolo Pasutti in Giovanni Batista Campeis. Drugo mesto, s katerim sta obdržala vodstvo v točkovanju, sta zasedla Miha Mušič in Črtomir Bergant, tretja pa sta bila Matija Koritnik in Buško Banjeglav.

Točkovanje divizija 3 (3/4):
1. Mušič-Bergant, BMW M3 – 69
2. Pasutti-Campeis, Ford Sierra – 60
3. Fabjan-Žvokelj, Lancia Delta Integrale – 49
4. Benčina-Cotič, Peugeot 106 – 34
5. Valant-Jesenovec, BMW M3 – 30

1 komentar

  1. sve lijepo ,dobri auti i jako brzi .čestitam i kacnu kao i suvozačici.

    odlučan auto i uhodana posada pa bit čete prvaci Evrope a ne samo Slo i Hrvatski.Simpatični ste i mladi-bravo Hura !!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here