Kratki uvodni superspecial na ulicah Ajdovščine je ponovno navdušil večtisočglavo množico ljubiteljev domačega rallyja. V sezono 2019 sta najhitreje vstopila Aleks Humar in Jaka Cevc (Škoda Fabia R5), a večjih časovnih razlik seveda danes še bi bilo.

Humar, ki bo s tem dirkalnikom letos predvidoma odpeljal vsaj tri rallyje za državno prvenstvo, si je za začetek privozil 1,1 sekunde prednosti pred madžarsko posadko (tudi ta nastopa za točke slovenskega DP) Puskadi-Godor v enakem dirkalniku. Aktualna državna prvaka Rok Turk in Blanka Kain sta z novim dirkalnikom Hyundaijem i20 R50 zasedla tretje mesto s 3,1 sekunde zaostanka.

Tudi po divizijah superspecial kajpak še ni dal vseh odgovorov o razmerjih moči. V diviziji 1 sta najbolje začela Domen Buh in Rebeka Kobal (Peugeot 205), v diviziji 2 Tim Novak in Uroš Ocvirk (Opel Adam R2), v diviziji 3 pa Domen Agnič in Anja Verbič (BMW M3).

Superspecial so zaznamovale spremenljive vremenske razmere z nekaj blažjimi nalivi, nekaj posadk pa je zaradi nesreč ali okvar izgubilo precej časa. Publika je denimo glasno bodrila Andreja Mraka in Janija Drnovščka, ki sta odlomila platišče, a po hitri menjavi uspela nadaljevati z vožnjo.

Jutri se bo rally Vipavska dolina odločal na devetih hitrostnih preizkušnjah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here