Jan Medved in Izidor Šavelj nadaljujeta sezono z nastopi na italijanskem regionalnem prvenstvu. Zaradi odpovedi nekaj domačih rallyjev sta v začetku avgusta nastopila na rallyju Citta’ Di Scorze, kjer sta presenetila z vodstvom v svojem razredu R2 vse do zadnje hitrostne preizkušnje in na koncu za zmagovalcem zaostala le sve sekundi.

Sedaj sta si zgodbo želela nadaljevati še na italijanskem rallyju Dolomiti v okolici Belluna. Dober rezultat tukaj namreč pripelje na finale italijanskega prvenstva, ki bo v okolici jezera Como.

“Z današnjim shakedownom sem zadovoljen, po odpovedi menjalnika na rallyju Železniki tehnika sedaj deluje odlično, a razmere bodo jutri na dirki verjetno povsem drugačne kot so bile danes. Obeta se namreč dež, zato na nekaterih odsekih pričakujemo zelo drseč asfalt. Dirka bo potekala zelo na nož, saj je rally s 65 kilometri hitrostnih preizkušenj relativno kratek, konkurenca tudi v razredu R2 močna in za napredovanje do finala potrebujem res dober rezultat,« je po današnjih testiranjih povedal Jan Medved, ki čaka jutrišnjih devet zahtevnih in zavitih hitrostnih preizkušenj po gorah okoli Agorda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here