Posadke so na rallyju Velenje, drugi postaji letošnje sezone slovenskega državnega prvenstva, zaključile s prvimi šestimi hitrostnimi preizkušnjami. V sobotno jutro se bosta kot vodilna prebudila Madžara Andras Hadik in Krisztian Kertesz (Ford Fiesta R5), a največ debat bo zagotovo teklo o današnji predstavi Boštjana Avblja in Damijana Andrejke (Škoda Fabia R5).

Že res, da gre v primeru Boštjana Avblja za dobro poznano ime slovenskega avtošporta, a nihče ni pričakoval, da bo že na svojem prvem rallyju v karieri dosegal najboljše čase. Serijski prvak in tudi evropsko uspešen voznik s krožnih dirk je dobil kar štiri izmed šestih petkovih hitrostnih preizkušenj in le tri sekunde ga ločijo od vodstva na rallyju.

Za Hadikom in Avbljem je prvo polovico velenjskega rallyja končal Rok Turk (Hyundai i20 R5). Idrijec je prikazal konstantne vožnje, a v petek še ni dobil kakšne izmed hitrostnih preizkušenj. Pomembno je poudariti, da Turk in njegova sovoznika Blanka Kacin seveda branita vodstvo v slovenskem državnem prvenstvu, kjer je lahko na ravni sezone za cilj dosege naslova usodna vsaka ničla.

Poglejmo še divizije slovenskega državnega prvenstva:

V divziji 1 po prvem dnevu vodita zmagovalca Vipavske doline Rok Jerkič in Marko Stopar (MG ZR 105). Pred drugouvrščeno posadko Franci Božič-Janez Intihar (Škoda Fabia) sta si privozila že več kot pol minute naskoka. Tretje mesto trenutno držita Bojan Velkavrh in Nina Velkavrh Gorenc (VW Polo).

V diviziji 2 po petkovem delu vodita Tim Novak in Uroš Ocvirk (Opel Adam R2) z dobrimi enajstimi sekundami prednosti pred Jernejem in Gregorjem Fakinom (Peugeot 208 R2). Tretje mesto za zdaj zasedata Marko Grossi in Zoran Raštegorac (Citroen C2 R2).

Gneča vlada na vrhu divizije 3, kjer si na prvih treh mestih tesno sledijo posadke Matjaž Zupančič-Enej Ložnar (BMW E36 M3), Domen Agnič-Anja Verbič (BMW E30 M3) in Jaka Valant-Jan Nik Jesenovec (BMW E36 M3).

Prva sobotna hitrostna preizkušnja bo Laze-Šentilj 1 s pričekom ob 9. uri in 41 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here