Ko je v začetnem delu dirke prevzel vodstvo, ga nihče več ni mogel ustaviti.

Sebastien Buemi najboljši v kvalifikacijah

V ‘Super pole’ so se uvrstili Buemi, Vandoorne, di Grassi, Paffett, Lynn in Sims. Francoz je bil s krogom 1:07,295 daleč najhitrejši, Stoffel Vandoorne pa se mu je pridružil na 1. štartni vrsti z 0,398 sekunde počasnejšim krogom.

Vrhunci kvalifikacij.

Dirkač Nissana ni dolgo vodil

Buemi je sicer še vedno vodil v prvi ovinek, a Lucas di Grassi je bil zgleda zelo dobro razpoložen.

Najprej je hitro našel pot mimo Vandoorna, nato pa v isti ovinek še mimo vodilnega Buemija.

Veliko prehitevanj, brez nesreč

Ko vzameš tako stezo, kot je ta v Berlinu (ravno prav široka) lahko vidiš veliko prehitevanj. Dirkači tvegajo več, ker je možnost da zadaneš zid nižja.

Vergne, ki je štartal deveti, je hotel iztisniti čim več točk za boj v prvenstvu. Britanski dirkači pa so v prvi ovinek uprizorili odlično in predvsem ‘fair’ bitko.

Odstop za Lynna in Lottererja

Alex Lynn se je ustavil na štartno-ciljni ravnini zaradi težav z zadnjo osjo. Videli smo virtualni varnostni avto, ki pa seveda ne izniči zaostankov.

Andre Lotterer je bil tudi prisiljen odstopiti zaradi tehničnih težav. Bil je izven točk, a še vedno se je to kar dobro poznalo v prvenstvu.

3 dirke do konca, a še prvenstvo še zdaleč ni odločeno

Lucas di Grassi se je po tej zmagi kar dobro premaknil gor v prvenstvu. Še vedno vodi Jean-Eric Vergne, kateremu je 3. mesto kar dobro pomagalo ostati na vrhu. Razlika med njima zdaj znaša 6 točk.

(Vir: Lucas di Grassi)

Ekipa DS Teecheetah je kljub odstopu Lottererja na vrhu prvenstva med ekipami, pred dirko je imela kar lepo prednost pred ekipo Audi Sport. Zdaj je Audi zaostanek zmanjšal na 25 točk.

Bolj podrobno točkovanje je na voljo na tem linku.

Do konca ostanejo samo še 3 dirke: Švicarsko glavno mesto Bern in dvojni finale v New Yorku.

Rezultati dirke. (Vir: Formula E)

Vrhunci dirke.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here