Novica, ki si je nikakor nismo želeli, a smo jo potihoma pričakovali. Po odpovedi novogoriškega rallyja so z naslednji zapis objavili tudi organizatorji Rallyja Vipavska dolina:

Uradni zapis organizatorja: “Čakali smo do zadnjega trenutka, vendar se situacija s koronavirusom žal ni izboljšala. Po tehtnem premisleku smo se odločili, da bomo jubiljeni 10. Rally Vipavska dolina v letošnjem letu žal odpovedali. Glede na obseg dogodka, ki smo ga doživeli v preteklih letih, ne moremo zagotoviti pogojev za varno izvedbo, oziroma za izvedbo po predpisih, ki jih narekuje naša država. Želimo si, da bi tako tekmovalci kot tudi navijači doživeli tisti pravi utrip našega rallya. Po končanem superspecialu je večerni sprehod skozi servisno cono res nekaj posebnega in si sploh predstavljamo drseče zavoje Velikih Žabelj brez množice gledalcev? Vsi vemo, da so številke ekip in navijačev čudovite, a žal bomo na to morali skupaj še malce počakati. Obljubimo, da se bomo naslednje leto vrnili še močnejši in boljši. Razočaranje seveda je, vendar sta varnost in zdravje še vedno prioriteti. Tudi v vmesnem času se vsem zahvaljujemo za podporo in se vidimo naslednje leto …”

Za zdaj v koledarju slovenskega državnega prvenstva ostajata rallyja v Železnikih in Idriji, kot kaže pa bosta organizirani tudi dve prireditvi na Hrvaškem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here