9. Rally in 4. Eco Rally Nova Gorica, ki bi se odvijala med 10. in 12. septembrom 2020, bi predstavljala enega izmed avtomobilističnih vrhuncev leta, a žal si letos prireditev deli usodo večine velikih tekmovanj doma in v tujini.

Kljub izbruhu koronavirusa so bili organizatorji iz društva AMD Gorica optimistični z izvedbo, saj so se od izbruha virusa Covid-19 razmere iz dneva v dan izboljševale. No, tako je bilo vse do začetka julija, ko je nastopil novi val in s tem novi ukrepi pri omejitvah za izvedbo prireditev.

“Sprejeti odločitev o odpovedi dveh tekmovanj, MAHLE 9. Rally Nova Gorica in MAHLE 4. Eco Rally je bila težka, a žal neizogibna. Kot organizatorji se zavedamo, da s športnega vidka, vidika navdušencev in podpornikov tega športa to ni najboljša rešitev. S stališča organizatorjev, saj smo v preteklih letih dali največji poudarek na varnost gledalcev, tekmovalcev in ostalih sodelujočih na prireditvi, pa je odločitev jasna,” so sporočili iz AMD Gorica in dodali:

“Naš največji rally, ki ne skriva ambicij, da bi mogoče že v naslednjem letu gostil dirkaško elito evropskega prvenstva v rallyju (ERC – European Rally Championship), bo moral tako na svojo deveto izvedbo počakati vse do septembra prihodnjega leta. Enako velja tudi za četrto izvedbo Eco rallya.”

Organizacijski odbor obljublja, da bo vse svoje aktivnosti usmeril v organizacijo prireditve v prihodnjem letu, ki bo, tako kot vsa leta do sedaj, deležna nekaterih novosti.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here