Vsi vemo, katere so posadke, ki so po rallyju v Vipavski dolini zasedle najvidnejša mesta v medijskih prispevkih. Spomnimo, sezono sta v generalni razvrstitvi zmagovito pričela Rok Turk in Blanka Kacin, po divizijah državnega prvenstva Slovenije pa so slavile posadke Jerkič-Stopar (div. 1), Novak-Ocvirk (div. 2) in Miklavčič-Černigoj (div. 3).

A rally je ena najbolj priljubljenih disciplin avtomobilskega športa in velik del tega dejstva gre na račun njegove nepredvidljivosti in številnih preobratov.

Po rallyju v Vipavski dolini nikakor nismo mogli spregledati nastopov nekaterih posadk, katere so po izvrstnih predstavah naposled ostale brez končnih uvrstitev, ki bi si jih po prikazanem morda zaslužile. Tokrat pri Avtoportretu izpostavljamo tri iz najštevilčnejše divizije 1, na katere bo treba v nadaljevanju letošnje sezone še kako računati.

1. Domen Buh/Rebeka Kobal (Peugeot 205)

Posadka v belem Peugeotu 205 Rallye je začela silovito že na petkovem večernem superspecialu, ki ga je v svoji diviziji prepričljivo dobila. Do sedme hitrostne preizkušnje sta Buh in Kobalova držala skoraj 40 sekund prednosti pred končnima zmagovalcema Rokom Jerkičem in Markom Stoparjem. Tedaj smo s posadko spregovorili tudi nekaj besed na “regroupu” v Vipavi, kjer si je ta zgolj skromno želela, da bi dirkalnik do konca zdržal močan tempo in zahtevne razmere vipavskega rallyja. Njena želja ni bila uslišana, saj jo je naposled izdala zlomljena polosovina. Kljub temu so tri zmage na hitrostnih preizkušnjah in šest hitrostnih preizkušenj na vodilni poziciji za to posadko odličen obet za nadaljevanje.

2. Nejc Mrak/Asja Plesničar (Suzuki Swift GTI)

Mrak in Plesničar sta v Vipavski dolini prikazala čase, ki bi bili lahko konkurenčni tudi za zmago ob zaključku. A posadka v Suzukiju je dobro uvrstitev zapravila že na petkovem superspecialu, ko je napram zmagovalcema HP izgubila več kot minuto. V soboto je nadaljevala z odličnim tempom in celo dobila tri HP, še enkrat pa končala med tremi najhitrejšimi. Kljub končnemu odstopu in ničli iz Vipavske doline se lahko že veselimo predstav na sledečih rallyjih.

3. Tine Koren/Tjaša Medvešek (Zastava Yugo)

Najhitrejšo posadko izmed nastopajočih z Yugi je v Vipavski dolini krasila predvsem konstantnost. Na koncu je zasedla četrto mesto v diviziji 1, kar je ob dejstvu, da nastopa z manj konkurenčnim dirkalnikom, seveda imeniten rezultat. A v igri so bile celo stopničke, ki bi pomenile piko na i, saj sta Koren in Medveškova tretje mesto v diviziji držala do predzadnje HP. Posadka, ki je v Yugo pokalu tokrat slavila skoraj z dvominutno prednostjo, je prav na vipavskem rallyju pred dvema sezonama doživela spektakularno nesrečo že na uvodni hitrostni preizkušnji. Tokratni rally torej lahko označimo za “comeback” v slogu!

Zanimivo statistiko sezone 2019 v slovenskem državnem prvenstvu lahko preverite TUKAJ.

Kateri nastop pa je najbolj navdušil tebe? Zaupaj nam v komentarju (tukaj, na Facebook strani DPRS – Slovenian rally championship, ali pa na našem avtošportno specializiranem Instagram profilu @autosportslovenia). 😉

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here