Rok Turk in Blanka Kacin bosta poskušala dodatno utrditi vodstvo v točkovanju, ki sta si ga priborila z zmago v domači konkurenci na uvodnem rallyju v Velenju.

Tako kot v Velenju bo rally v Železnikih sprinterski. Posadke se bodo ponovno pomerile na šestih hitrostnih preizkušnjah na dveh različnih trasah. Kot prva se bosta nanjo s startno številko 1 podala prav Turk in Kacinova.

“Čeprav je rally Železniki še zelo mlad, s svojimi zahtevnimi in slikovitimi hitrostnimi preizkušnjami nudi pravo okolje za atraktivno dirko. Tudi sam ga imam za enega svojih najljubših. Tu sva z Blanko že zelo uspešno nastopala – nenazadnje sva v sezonah 2018 in 2019 tu stopila na najvišjo stopničko. Rezultatskih napovedi se vedno raje izogibam, a tudi tokrat si seveda ta rezultat želiva ponoviti,” je pred rallyjem dejal Rok Turk.

Turk in Kacinova bosta torej v Železnikih lovila tretjo zaporedno zmago, ki bi ju še bolj utrdila na vodilnem mestu v boju za nov naslov državnih prvakov. Ta bi bil že četrti zapored, kar velja za dosežek, ki v Sloveniji doslej ni uspel še nikomur.

Tekmovalni del Rallyja Železniki 2020 se bo odvil v soboto, 12. septembra.

Pred rallyjem smo z Rokom Turkom posneli tudi video zgodbo o popisu hitrostne preizkušnje in delu sovoznika. Ogledate si jo lahko spodaj, oziroma na TEJ POVEZAVI.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here