Na današnji dirkaški dan so se tekmovalci spopadali z dolgimi peščenimi in zemeljskimi ravnicami ter manjšimi sipinami. Hitrosti so bile visoke, navigacija zelo zahtevna. Prav tako je bilo veliko sekcij z omejitvami hitrosti, na katerih lahko prejmejo tekmovalci v primeru prehitre vožnje časovni pribitek.

Po odlično odpeljani etapi, na kateri je Simon Marčič postavil 4. najhitrejši čas v razredu Original by Motul ter prvič tudi čas znotraj 40 najboljših v absolutni konkurenci motoristov, je razpoloženje in dnevno uvrstitev pokvaril ravno časovni, kar 15-minutni pribitek zaradi prehitre vožnje v območjih omejitve hitrosti.

S pribitkom je tako Marčič dosegel 6. čas v svojem razredu, ter 48. čas v skupni konkurenci motoristov. Po zaključenem prvem dirkaškem tednu zaseda 7. mesto v razredu Original by Motul ter 58. mesto v skupni konkurenci motoristov.

Tole je povedal ob prihodu v cilj: “Super etapa za mene. V cilju sem bil 4. v svojem razredu. Tudi prvič letos med prvih 40 skupno. Žal pa sem potem dobil 15 min pribitka, tako da sem zelo razočaran. Pribitek sem dobil zaradi prehitre vožnje, kar je bilo v bistvu 2 km/h preveč. Prepozno sem zaviral v dve izmed con, kjer je omejitev hitrosti, katerih je bilo danes zelo dosti. Nisem pa pričakoval, da bom dobil toliko pribitka. Dvakrat se mi je zgodilo to, enkrat pa sem želel mimo štirikolesnika in sem očitno vozil prehitro v coni kjer je bila omejitev 30 km/h. Upam na boljši drugi teden dirkanja.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here