Reli Dakar se je po tednu dni vsakodnevnega dirkanja preko puščavskih predelov severne Savdske Arabije ustavil v Rijadu. Na dan počitka sta v vodstvo prišla Brabec med motoristi in Sainz med avtomobilisti.

Slovenec Simon Marčič je na 11. mestu v svojem razredu kjer pomoč mehanikov ni dovoljena. “Zadovoljen sem s prvim delom, predvsem sem napredoval pri navigaciji, saj se nisem nikoli izgubil v puščavi. Vsak dan pa tudi stopnjujem tempo in napredujem proti prvi deseterici v svojem razredu. Glede na to da bodo v drugem delu sipine, ki mi zelo ležijo, mislim, da bom lahko še napredoval. Je pa letos konkurenca v razredu Originals zelo močna, saj je na primer vodilni Emanuel Genes štirikratni zmagovalec “silver class” na eni najtežjih ekstrem enduro dirk na svetu – Romaniacs,” je v cilju včerajšnje etape povedal Simon Marčič.

Danes bodo dirkači ostali v bivaku sredi Savdske prestolnice in se posvetili predvsem svojim dirkalnikom, ki jih je potrebno pripraviti za naslednjih 4500 kilometrov dirke preko zloglasne puščave Rub al Khali na južnem delu Arabskega polotoka.

Simon se je že lotil nujnih popravil svojega dirkalnika: “Danes se bom posvetil predvsem servisiranju motocikla ki ga je 3500 kilometrov brezpotij že nekoliko utrudilo. Zamenjal bom zobnik in verigo, zamenjal olje in vse filtre vključno z bencinskim. Nove bodo zavorne obloge, gume in notranja polnila, ki bodo v peščenem prvem delu še kako pomembne. Nekoliko pa bo potrebno poskrbeti tudi za telo, predvsem odpočiti zapestja, ki so od tresljajev že močno načeta.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here