Za tekmovalci je predzadnja etapa na Dakarju 2023. Simon Marčič je začel z odličnim ritmom, proti koncu pa vozil v večji skupini motoristov, ki je skupaj zgrešila in iskala kontrolno točko. Slednje jim je vzelo kar nekaj časa.

Ne slediti “čredi” je zahtevna odločitev že v vsakodnevnem življenju. Če se postavimo v čevlje dirkačev sredi največje peščene puščave na svetu, pa postane odločitev, da zapelješ v povsem drugo smer kot skupina, s katero voziš proti istemu cilju, skorajda nerealna. Simon Marčič je današnjo etapo zaključil na 7. mestu v razredu Original by Motul ter na 58. mestu med vsemi motoristi.

V skupnem seštevku tako ostaja 6. v svojem razredu, v generalni konkurenci motoristov pa je pridobil 3 mesta in je sedaj znotraj petdeseterice, na 49. mestu.

Letošnji Dakar se bo zaključil na obalah Arabskega zaliva, z izredno hitro in kratko obalno etapo, kjer stežka govorimo o kakšnih možnih spremembah v generalni razvrstitvi. Zadnja etapa obsega zgolj 417 km, od katerih je le 136 km časovne preizkušnje. Marčičeva naloga za jutri je varno in z nasmeškom prispeti v cilj njegovega 9. relija Dakar.

“Predzadnja etapa je za nami. Povprečno. Ritem sem imel dober, potem pa smo na koncu z večjo skupino zgrešili eno kontrolno točko. Tukaj je šlo kar nekaj časa po zlu. Ampak važno je, da smo v cilju, da smo zdravi, da je motor vzdržal. Do konca je še ena etapa,” je misli po prihodu v cilj strnil Simon Marčič

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here