Reli Dakar 2023 se je z zadnjo, super hitro etapo po obali Arabskega zaliva zaključil. Po pričakovanjih zadnji dan ni posebej premešal skupnih razvrstitev.

Simon Marčič je prispel v cilj zadovoljen in nasmejan. Zaključil je svoj skupno šesti ter četrti zaporedni reli Dakar. Ob vseh nastopih v Savdski Arabiji je prišel do cilja. Kot je sam dejal v izjavi v cilju, je to zelo dober obet za naprej. Marčič je svoj deveti Dakar zaključil na šestem mestu v razredu Original by Motul ter na petdesetem mestu med vsemi motoristi.

Z mislimi je tako že pri pripravah na naslednji Dakar, ki bo njegov deseti po vrsti. S tem bo prejel naziv »Legenda Dakarja«, ki ga prejmejo vsi tekmovalci, ki desetkrat stojijo na štartu te izjemne fizične in mentalne preizkušnje.

“Reli Dakar 2023 je za nami. Eden težjih in daljših – štirinajst etap in prolog, torej skupno petnajst dni dirkanja. Vesel sem, da mi je uspelo ponovno končati. Četrtič zaporedoma. V Savdski Arabiji imam tako stoodstoten zkupiček, kar je definitivno dober obet za naprej. Žal sem tisti dan, ko sem imel težave z vložkom v zadnjem kolesu, izgubil preveč, da bi se lahko boril za prva mesta. Ampak vseeno sem vesel. To je dobra popotnica za naprej. Čaka me trdo delo, a vem, da se naslednje leto vrnem močnejši,” je misli strnil Simon Marčič.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here