Po dnevu počitka je bilo danes na Dakarju ponovno na vrsti dirkanje. Tekmovalci so se zapodili proti jugovzhodnemu delu Savdske Arabije. Na poti jih je čakala zelo zahtevna navigacija skozi rečne doline in od hudourniške vode razrit teren.

V ozadju so se jim čez cel dan odpirale velike sipine puščave Rub’ al-Khali, prevod imena katere se glasi »prazna četrt«. Gre za največjo peščeno puščavo na svetu. Kot govori že samo ime, obsega približno četrtino Saudove Arabije. Časovna preizkušnja je bila relativno kratka (114 km), velik del dneva pa so tekmovalci preživeli na 510 km dolgem povezovalnem delu.

Simon Marčič je deveto etapo začel zelo dobro. Dobro se je znašel v hitrih sekcijah in navigiranju, ni pa šlo vse čisto po načrtih. Zadnjih 70 kilometrov je namreč prevozil brez zadnje zavore, ki jo je poškodoval ob padcu na tehničnem kamnitem delu. A tudi tokrat ga je spremljala sreča v nesreči.

“Deveta etapa je za nami. Vesel sem predvsem, da sem v cilju, ker sem ostal brez zadnje zavore. Imel sem en padec na skalah, kar je bilo kar grdo. Motor mi je padel na čelado in se nisem mogel nikakor rešiti izpod njega. K sreči je še en tekmovalec padel na istem mestu, tako da je potem on pobral moj motor, drugače bi verjetno še zdaj bil tam,” je neprijetno izkušnjo opisal Marčič.

Slovenski tekmovalec je etapo zaključil na 5. mestu v razredu Original by Motul in s tem pridobil eno mesto v skupni razvrstitvi (sedaj je 6.), v absolutni konkurenci motoristov pa kot 42. in trenutno zaseda 54. mesto v skupni razvrstitvi. Danes je že uspel popraviti zadnjo zavoro in ostalih nekaj malenkosti na motorju.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here