Zgodovinski dogodek za Simona Marčiča in Slovenijo na Dakarju 2023 – prva etapna zmaga v razredu Original by Motul.

Končno je prišel na vrsto del Dakarja, za katerega se je pričakovalo, da bo Simonu Marčiču pisan na kožo. Obrestovali so se treningi v Dubaju, kjer je treniral točno na takšnem terenu kot je v puščavi Rub’ al-Khali. Gre za dolge in visoke neprekinjene sipine, kjer pridejo do izraza sposobnosti navigiranja, razumevanja terena ter vožnje po globoki mivki.

Tako je vrhunsko odpeljano etapo Marčič pokomentiral ob prihodu v cilj: “Današnja etapa se je res odvila po mojih načrtih. Prvič v karieri sem zmagal v najtežjem razredu – Original by Motul. Super je bilo. 110 km sipin brez prestanka. To je res teren, ki mi odgovarja, da sem lahko napadel. Veselim se jutrišnje etape in zaključka dirke. Upam, da nadaljujem v tem ritmu, da se telo regenerira in da motor dobro pripravim, da bom lahko prikazal prave vožnje.”

Po izredno zahtevnem prvem tednu in vseh izzivih, s katerimi se je spopadal v preteklih etapah, je današnji dan pravo olajšanje in potrditev, da se dela v pravi smeri. Tudi jutri in pojutrišnjem dirkače čaka zelo primerljiv teren poln sipin, tako da so pričakovanja po današnjem dnevu zelo visoka.

Jutri bo šlo za maratonsko etapo, kar pomeni, da bodo tudi tekmovalci z ekipami naslednji dve etapi odpeljali brez pomoči in zgolj na enem kompletu pnevmatik. To pri razredu Original by Motul sicer ničesar ne spremeni, saj imajo že tako omejeno številko pnevmatik in odpeljejo vedno z enim parom vsaj dve etapi, lahko pa pomeni, da se bo Marčič nekoliko lažje povzpel tudi v absolutni konkurenci motoristov. Uvrstitev v generalnem seštevku se po današnjem dnevu sicer ni spremenila, tako da v razredu Original by Motul ostaja na 6. mestu, v absolutni konkurenci motoristov pa 54.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here