Na VN Azerbajdžana je Finec prišel do svoje pete zmage v karieri in s tem prevzel vodstvo v prvenstvu. Vse bolj se zdi, da Ferrari ne more ustaviti srebrnih puščic…

Odpovedan prvi prosti trening

George Russell je bil žrtev pokrova za kanalizacijo, ki ni bil dovolj pritrjen. Poškodovano je bilo podvozje Williamsa. Trening so prekinili, nato pa dokončno odpovedali, da so lahko preverili še ostalih 300 in več pokrovov.

Leclerc zapravil možnosti za pole position

Ovinek #8 je bilo tisto mesto, kjer se je največ dogajalo. Najprej v 1. delu Kubica, nato pa v 2. delu še Leclerc.

Kvalifikacije so bile zaradi tega prekinjene za dolgo časa, na koncu pa je Bottas le bil za 0,059 sekunde hitrejši od Hamiltona.

Vrhunci kvalifikacij na tej povezavi.

Vir: @mrdemmendaal

Monačan z drugačno strategijo

Hamilton je zelo dobro poskušal priti mimo moštvenega kolega, a to mu ni uspelo. Ker je Leclerc krog v Q2 postavil z ‘medium’ gumami, je z njimi tudi štartal. To je na začetku delovalo, z osmega mesta je hitro pridobival.

Vsaj malo akcije

Tisti z mehkimi pnevmatikami so hitro šli v bokse, tako je Leclerc v 15. krogu prevzel vodstvo.

Do 32. kroga je bila dirka kar dolgočasna, nato pa je v 3. ovinku sledilo trčenje med Ricciardom in Kvyatom. Oba sta nekaj krogov pozneje odstopila.

Gasly parkiral

Edini virtualni varnostni avto je prišel v 40. krogu. Pierre Gasly je prek radia sporočil, da je izgubil moč. Tako je parkiral v izletni coni 5. ovinka.

V naslednjem krogu je bokse zavil še zadnji, ki je odstopil – Grosjean je imel probleme z zavorami.

Četrti Mercedes 1-2 v sezoni

Leclerc je 4 kroge pred koncem šel v bokse v upanju za najhitrejši krog, ki ga je tudi osvojil – 1:43,009 (nov rekord steze).

Hamilton se je v zadnjih krogih zelo približal, a manjša napaka ga je oddaljila od 3. zmage v sezoni. Finec se je tako veselil zmage. Ker je v Avstraliji osvojil točko za najhitrejši krog, je Bottas tako za točko prevzel vodstvo v prvenstvu.

Bottas: “Bila je težka dirka, čeprav se spredaj ni nič dogajalo. Lewis je pritiskal – sem srečen, da sem prvi ugledal kockasto zastavico.”

Hamilton: “Čestitke Valtteriju. Bil je odličen in ni naredil napake. To je najboljši štart sezone za ekipo in sem hvaležen, da sem del tega.”

Vettel: “To tretje mesto je pomembno. Dobro, da je Charles dobil najhitrejši krog, da je vzel točko stran od Mercedesa.”

Vrhunci dirke.

Rezultati dirke. Vir: @F1

Stanje v prvenstvu si lahko ogledate na tej povezavi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here