Pariz E-Prix je bil tudi v znamenju dežja, kar se v prejšnjih 52-ih dirkah še nikoli ni zgodilo.

Obe Mahindri diskvalificirani v kvalifikacijah

Pascal Wehrlein je sprva prišel do drugega najboljšega štartnega položaja sezone, a oba dirkalnika Mahindre Racinga sta bila diskvalificirana zaradi nepravilnosti glede tlaka v pnevmatikah. Tako je Oliver Rowland (Nissan e.dams) dobil pole position.

Rowland zapravil vodstvo

Dirka se je zaradi vlažne proge začela za varnostnim avtom. A že v prvih minutah je Rowland zapravil vodstvo, ker mu je blokiralo sprednjo desno gumo. Moštveni kolega Buemi je tako prišel na prvo mesto.

Drama se je šele začela

S 33-imi minutami do konca pa je vodilni Buemi začel upočasnjevati in je nato zavil v bokse zaradi tehničnih težav.

Robin Frijns, ki je bil za njim, je s stem seveda prevzel vodstvo. 5 minut kasneje pa se je močno ulil dež (in sodra), ki je povzročila FCY (virtualni varnostni avto). Takoj zatem je Tom Dillmann (NIO) premočno zadel ob zid in odstopil.

Še več akcije

Najprej je sta v prvem ovinku trčila Sam Bird in Jerome D’Ambrosio, nato pa sta trčila še Rowland in Alexander Sims. Tako je z 21-imi minutami sledil še en FCY.

Kasneje sta še en virtualni varnostni avto povzročila Mortara in Lynn.

Frijns ostal na vrhu do konca

Nizozemec je z veliko srečo in smolo Nissanovih dirkačev z lahkoto prišel do prve zmage v karieri. Andre Lotterer je dirko končal na 2. mestu, Daniel Abt pa na tretjem.

Prvenstvo izgleda izjemno zanimivo. Frijns pred Lottererjem vodi za samo eno točko. Celotno točkovanje si lahko ogledate na tej povezavi.

Do konca je še 5 dirk. Zna se zgoditi, da bi na vsaki dirki slavil drug dirkač, kar se v zgodovini Formule E še nikoli ni zgodilo.

Vrhunci dirke.

Rezultati dirke. Vir: @FIAFormulaE

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here