Navdušenje nad Lincoln Nautilusom je bilo pred časom nad pričakovanji. Vsekakor predvsem po zaslugi izjemne udobnosti in prostornosti. Piko na i je dodal še zmogljiv pogonski V6 agregat z močjo 250 kW (335 KM).

Lincoln, sorodnik v Evropi priljubljenih Fordov

Prostornost ima tudi svoje negativne lastnosti, na primer zajetne zunanje mere.

Za marsikoga je zato morda primernejša izbira manjši model MKC. Omenjeno vozilo bi lahko primerjal z modelom Ford Edge, ki je sicer malenkost večji. MKC se na trgu pojavlja žal zgolj s štirivaljnimi motorji. Poraba je zato nekoliko nižja, a zvok motorja bistveno nežnejši. No ja, družine, večinski kupci, se verjetno s tem niti ne bodo ubadale.

2,0-litrski prisilno polnjeni štirivaljnik ponuja 180 kW moči (245 KM) in prestavlja s pomočjo avtomatskega 6-stopenjskega SelectShift menjalnika z dvojno sklopko. Podobno zasnovo poznamo na slovenskih cestah v Fordovih vozilih.

Cena takšnega vozila se prične pri okoli 160 tisoč dirhamih oziroma po trenutnem menjalnem tečaju malce manj kot 40 tisoč evrih. Izbrati pa je mogoče še močnejšo 2,3-litrsko izvedbo s štirikolesnim pogonom.

Z Bushro (na Instagramu ji lahko sledite pod imenom chaos_dxb) sva se zapeljala na testni krog in posnela spodnji video.

Vsekakor na slovenskih cestah pogrešam kakšno takšno eksotiko, kot je znamka Lincoln. Ford sicer za svoje bolj zahtevne stranke v Evropi skrbi s podznamko Vignale. Italijanski “coachbuilder” je nastal že davnega leta 1948 in skrbel za mnoge estetske, omejene serije italijanskih že obstoječih modelov znamk Alfa Romeo, Ferrari ipd.. Skozi leta je prešel v roke podjetja De Tomaso in končno leta 1973 pod ameriški Ford. Slednji so leta 2016 znamko obudili kot evropsko opcijo najvišjega nivoja opreme v svojih vozilih.

Kot zanimivost: pri slovenskem Fordu, ob nakupu vozila Kuga Vignale poleg bogatejše dodatne opreme dobite še sledeče:

  • Pri pooblaščenem trgovcu z vozili Ford v Sloveniji ste upravičeni do treh brezplačnih rednih servisov, ki vključujejo redno servisno vzdrževanje
    v skladu z navodili proizvajalca. Obrabni deli (brisalci, zavorne ploščice, sklopka, ipd…) niso vključeni.
  • V prvih petih letih lastništva Kuge Vignale lahko do trikrat na leto izkoristite brezplačno zunanje in notranje čiščenje vozila v prodajno-servisnem centru Ford kjerkoli v Sloveniji.
  • Enkraten prevoz vozila na servis ter dostavo iz servisa na kraj prevzema na ozemlju Republike Sloveniji. (Ne vključuje stroškov servisa in nadomestnega vozila. Storitev je za nakup na voljo tako ob naročilu novega vozila kakor tudi kasneje.)
Iztok Franko
Iztok je vstopil v svet avtomobilističnega novinarstva leta 2005. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi slovenskimi avtomobilističnimi mediji ter vodil odnose z javnostmi mnogih mednarodnih avtomobilističnih prireditev. Leta 2016 je bil član žirije prestižnega izbora avta leta v Omanu. Trenutno deluje kot konzultant na področju vodenja in izvrševanja marketinga v MSP.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here