Ford Performance je razkril načrte za nov dirkalnik Mustang GT3, ki se bo pomeril v sezoni 2024 prvenstva IMSA SportsCar, vključno z dirko 24 ur Daytone.

Novi Mustang, ki so ga napovedali pred dirko v Daytoni, bo skupni projekt oddelka Ford Performance in dolgoletnega partnerja pri dirkah Multimatic Motorsports. Program bo vključeval tovarniško podprto ekipo IMSA GTD Pro Works z dvema dirkalnikoma, prav tako pa tudi Mustange za privatne kupce v razredu GTD.

Novega Mustanga GT3 bo poganjal Fordov 5,0-litrski motor na osnovi V8 Coyote, ki ga je razvil oddelek Ford Performance, izdelala pa ga bo ekipa M-Sport iz Cumbrije v Angliji, najbolj znana po nastopanju na Svetovnem prvenstvu v reliju, a uspešna tudi na dirkališčih.

Prihaja tudi novi Mustang GT4

Ford in Multimatic dodajata, da se bo program za privatne stranke z Mustangom razreda GT4 nadaljeval tudi v prihodnosti, saj bo novi Mustang GT4 predvidoma debitiral v sezoni 2023.

Napovedi novega Mustanga za dirke s športnimi avtomobili dopolnjujejo vrsto novih dirkalnih Mustangov, ki jih bo Ford Performance predstavil v bližnji prihodnosti. Ford Mustang naslednje generacije (modelno leto 2022) bo 6. februarja debitiral v prvenstvu NASCAR na dirki LA Coliseum in nato dva tedna pozneje na dirki Daytona 500. Ford Performance razvija novega Mustanga tretje generacije za prvenstvo Supercars, ki bo debitiral v začetku leta 2023.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here