Škoda že enajst let uporablja oznako Monte Carlo, s katero pri češki znamki obujajo spomine na svoje zlate rally čase. Monte Carlo podpisuje športni paket opreme, ki smo ga prvič srečali prav pri Fabii druge generacije (2011), sledili pa so modeli Citigo, Yeti in Rapid Spaceback. V aktualni ponudbi sta z opremo Monte Carlo opremljena le Scala in Kamiq, a se jima bo kmalu pridružila tudi najnovejša Fabia, proizvajalec pa že razkriva prve uradne skice.

Oprema Monte Carlo se na zunanjosti odraža v črnih detajlih, ki poskrbijo za dodaten kontrast in agresivnejši videz. S skic so razvidni številni elementi: športni sprednji in zadnji odbijač, odločnejši pragovi, črna streha ter stranska ogledala in zadnji spojler. Za piko na i poskrbijo še črne oznake in peterokraka 18-palčna platišča.

Tudi v notranjosti bo prevladovala kombinacija črne in rdeče barve. Posebnost bodo športni sedeži in trikraki volan. Kot se za avtomobil, ki skuša pričarati športno atmosfero spodobi, je nekaj detajlov tudi karbonskih – našli jih bomo na sprednjih vratih in na spodnjem delu instrumentne plošče.

Novi Fabii, ki ima že v osnovi bolj impozanten videz bo takšen “make-up” vsekakor pristajal, zato se že veselimo uradnega razkritja.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here